Foto: Economica.net
Foto: Economica.net

Şoferii vor fi avertizați când le expiră rovinieta. Noua măsură va fi aplicată la sfârșitul acestei luni, iar șoferii care vor să primească o notificare că le expiră taxa de drum vor trebui să își lase e-mail-ul atunci când o achită. Facilitatea a fost introdusă de Ministerul Transporturilor, scopul fiind acela de a crește încasările la buget și de a reduce numărul șoferilor care uită să își înnoiască rovinieta.

Facilitate pentru șoferii uituci

Notificarea va fi transmisă doar șoferilor care au rovinieta cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile, începând cu data de 27 aprilie.

„Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Șoferii din România trebuie să se asigure înainte de a pleca la drum că au plătită rovinieta. Mulți uită să facă acest lucru și riscă să fie amendați. Sute de mii de șoferii primesc anual amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei. Din anul 2015 și până în 2021 peste 4 milioane de români au fost amendați deoarece nu și-au plătit rovinieta la mașină. Cei mai puțini au fost în 2015, și anume peste 350 de mii. Cele mai multe amenzi s-au aplicat anul trecut, când peste 700 de mii de șoferi au primit amendă deoarece nu și-au plătit taxa de drum.

Ce este rovinieta

Rovinieta sau taxa de drum este o convenție de taxare a șoferilor impusă de Uniunea Europeană. Aceasta se aplică doar pe teritoriul României și trebuie plătită de toți conducătorii auto pentru a putea avea dreptul să circule pe drumurile naționale din afara orașelor sau în intravilanul reședințelor de județ și al municipiilor.Rovinieta este taxa de drum obligatorie pentru cei care circulă pe autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene, naționale principale și secundare.Șoferii care circulă exclusiv în oraș nu trebuie să plătească rovinieta.Taxa de drum este obligatorie pentru orice autovehicul care circulă pe drumurile românești, indiferent dacă acesta este înmatriculat în România sau în alte state și indiferent dacă șoferul are reședința pe teritoriul țării noastre sau nu.

Cum va avea loc slujba de Înviere. Anunțul Patriarhiei Române

Articolul precedentCum va avea loc slujba de Înviere. Anunțul Patriarhiei Române
Articolul următorAvertisment pentru consumatori, înainte de Paște: Atenție de unde cumpărați carnea de miel