Foto: Evenimente - Cluburi București

Din 16 februarie, francezii se vor putea bucura, din nou, de muzica din discoteci și de concerte. De asemenea, autoritățile franceze au decis permiterea cetățenilor de a participa la evenimente, după ce valul cinci al pandemiei de COVID-19 se apropie de final. 

Totodată, și Belgia și Germania au anunțat că va permite acestor stabilimente să primească din nou clienți, după o perioadă în care au fost închise din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19.

Mathieu Lebrun, un administrator de discotecă din vestul Franței, a declarat că așteaptă să lucreze după o perioadă lungă în care a fost obligat să țină totul închis.

Numărul de cazuri de coronavirus este într-o scădere continuă

 „Vom putea să trăim din profesia noastră, ne place noaptea şi să îi distrăm pe oameni. Suntem uşuraţi să vedem că epidemia regresează considerabil, suntem fericiţi să revenim aproape de o viaţă normală. Unii dintre clienţii noştri sunt atât de bucuroşi, încât şi-au luat concedii pentru a sărbători acest moment patru nopţi la rând”, a precizat acesta, potrivit g4media.ro.

De asemenea, de miercuri, francezii se vor putea bucura de o vizită la cinematograf, pe stadionul de fotbal și de posibilitatea de a bea și mânca în tren. După aproape doi ani în care Guvernul de la Paris a impus restricții dure, începutul primăverii vine cu vești bune.

Autoritățile au în plan să anuleze obligativitatea de prezentare a paşaportului de vaccinare la sfârşitul lunii martie sau începutul lunii aprilie datorită scăderii numărului de infectări cu coronavirus.

Jean-Baptiste Lemoyne, ministrul Turismului, a salutat profesionalismul industriei distracțiilor nocturne, precizând că acestea au fost cele mai afectate din cauza pandemiei. Totodată, Daniel Colling, preşedintele societăţii care administrează sălile de spectacole Zenith din Paris, Nantes şi din Toulouse, a declarat că reluarea concertelor cu spectatori în picioare va avea de suferit și anul acesta.

„Au existat atât de multe amânări, că acum avem cu 20% mai multe spectacole programate în 2022. Însă vreau să temperez acest elan: riscăm să obţinem încasări mai mici, pentru că spectacolele nu au un grad de frecventare aşa cum ar trebui. Observăm o scădere cu 20%-25% şi până la 30% a numărului de spectatori pentru anumite spectacole”, a mai spus Colling, potrivit sursei citate.

Europa relaxează sau chiar ridică restricțiile anti-Covid

Articolul precedentProcurorii solicită arestarea a 2 medici și 5 asistenți medicali în dosarul vaccinărilor fictive din Bocșa
Articolul următorRomânii își propun să călătorească mai mult în 2022
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.