Foto: Ro Vaccinare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin solicită instanței de judecată arestarea a 7 persoane în dosarul vaccinărilor fictive din centrul de vaccinare din orașul Bocșa.

Astrăzi, dosarul privind propunerea de arestare preventivă a celor doi medici și cinci asistenți a ajuns în instanță, ieri fiind făcute percheziții în centrul de vaccinare, iar ulterior mai multe persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Potrivit informațiilor oficiale, este vorba despre medici R.A. și T.A.A., precum și asistenții medicali G.D.G., V.M.T., V.I., P.-S. A.F.G. și G.-H. S.G., în timp ce alte două persoane – P.D. şi M. A.-A., de asemenea asistenți medicali la centrul de vaccinare, au fost puse sub control judiciar.

Procurorii arată că arestarea celor 7 se impune, dată fiind „gravitatea faptei și a probelor administrate”. De altfel, indiferent de măsuri, toți sunt inculpați în dosar, primii 7 fiind acuzați de luare de mită şi fals informatic, în timp ce ultimii doi doar de fals informatic.

În fapt, mai multe cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa, jud. Caraş-Severin, respectiv medicii R. A. și T. A.-A. şi asistenții medicali G. D.-G., V. M.-T., V. I., P.-S. A.-F., P. D., M. A.-A. și G.-H. S.-G., în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, în mod repetat, au simulat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă fără vinovăție într-un sistem informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare ROVACCINARE, fără drept și contrar realității, datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului Sars-Cov 2 cu serul Johnson & Johnson sau chiar Pfizer BioNTech, introducând în acest sens, fără drept, date necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv obținerea de către persoanele interesate a Adeverințelor de Vaccinare şi pe cale de consecință, libera circulație, accesul în societăți comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării la momentul revenirii în țară din zonele de risc epidemiologic.

Cetățeni interesați de obținerea Certificatului de Vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb Adeverință de Vaccinare, document necesar eliberării Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde)”, au detaliat procurorii.

Articolul precedentAmenzile date pentru nepurtarea măștii ar putea fi anulate
Articolul următorSe redeschid cluburile în Franța. Autoritățile au anunțat noi măsuri de relaxare