Astăzi, 14 octombrie, a început cea de-a IV-a ediție a StressCongress 2021, având ca temă : „Stres și Longevitate în era post COVID-19″. Evenimentul are o durată de 3 zile unde peste peste 50 de lectori din diverse specialități și domenii de expertiză vor lua cuvântul. Organizat anual, StressCongress este un eveniment național cu participare internațională și este destinat psihologilor, farmaciștilor, asistenților medicali și tuturor persoanelor interesate.

Simbolul ales de StressCongres pentru anul 2021 este passiflora, un simbol al frumuseții și al vieții eterne, dar e văzut și ca un remediu împotriva stresului și anxietății. În cadrul evenimentului vor fi dezbătute subiecte precum stresul în perioada infectării cu Covid 19, stresul pandemiei, anxietatea și depresia. Totodată, organizatorii evenimentului vor încerca să asigure prezentarea de noutăți și soluții naționale și internaționale în beneficiul profesioniștilor din sănătate și al pacienților.

Cea de a IV-a ediție a StressCongress este sub egida Anului Internațional al Lucrătorilor în Sănătate și al Îngrijitorilor

Cu peste 26 de ore dedicate analizei stresului, cei 300 de participanți de diferite specialități vor avea posibilitatea să asculte prezentări de înalt nivel științific și universitar. De asemenea, în premieră în cadrul StressCongress este inclusă o sesiune dedicată cercetării științifice. Altfel spus, vor fi prezentate dificultățile și propuneri de îmbunătățire a procedurilor și bunelor practici din programele de cercetare aflate în derulare.

Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru a vorbit la deschiderea StressCongress 2021 despre cum pandemia de COVID-19 ne-a afectat viața.

„Am avut și avem încă, cu toții, cel puțin un cunoscut, un om drag care a fost afectat direct de virusul Covid-19 sau chiar noi înșine am trecut prin această boală. Pacienții trebuie: fie să fie tratați de Covid, fie de alte afecțiuni, dar și de stresul generat de pandemie”, a explicat Dr. Luiza Spiru.

Totodată, Dr. Luiza Spiru a explicat cum Medicina Longevității trebuie folosită de către specialiști pentru a readuce speranța unei vieți cu sănătate pacienților.

 „Toți trecem prin această Eră și menirea profesioniștilor din sănătate este ca, dincolo de îngrijirile și terapiile aplicate, să readucă tuturor speranța unei vieți cu sănătate și să învețe pacienții cum să treacă prin această perioadă, folosindu-se de Arta care este Medicina Longevității și gestionării inteligente a stresului, precum și de cele mai bune produse și servicii, de cercetarea științifică, de inovare, de digitalizare”, a conchis Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru.

Cea de-a IV-a ediție a StressCongress 2021 se va desfășura în perioada 14-16 octombrie, în Sala de Consiliu a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Articolul precedentCioloş: „Cel mai greu lucru de făcut în România e să fii un om normal”
Articolul următorO pacientă COVID în stare critică a murit pe drumul spre Ungaria
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.