O zi liberă plătită pentru vaccinare

Propunerea USR PLUS va fi supusă votului în plenul Senatului

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, aviz favorabil propunerii legislative de modificare a Legii 55/2020 astfel încât persoanele care se vaccinează să beneficieze de o zi liberă plătită, același drept putând fi acordat și părintelui care își vaccinează copilul.

„Propunerea legislativă O zi liberă pentru vaccinare, pe care am lucrat-o și am depus-o alături de Radu Molnar a fost votată în UNANIMITATE la Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, dovadă că solidaritatea în campania de vaccinare poate, iată, să nu aibă culoare politică. Propunerea a primit aviz favorabil de la: Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, Comisia de Sănătate, Comisia de Buget.

Le mulțumesc tuturor pentru dialogul consistent. În baza votului de astăzi va putea fi supusă votului în plenul Senatului și dezbătută în Camera Deputaților în regim de urgență”, a anunțat deputatul USR PLUS, Oana Țoiu, unul dintre inițiatorii acestui proiect legislativ.

Scutire de frecvență pentru elevi și studenți

 Potrivit propunerii inițiate de USR PLUS, „persoanele care se vaccinează împotriva COVID 19 beneficiază de zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării în cazul angajaţilor. De scutire de frecvenţă în ziua vaccinării beneficiază elevii, studenţii şi militarii. Aceste drepturi se acordă pe baza documentelor justificative eliberate de instituţia de profil la care a fost efectuată vaccinarea.”

De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului/persoanei cu dizabilități în ziua vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani sau a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani.

În cazul în care se organizează punct de vaccinare la locul de muncă, prin grija angajatorului, această zi liberă pentru vaccinare nu se mai acordă.

Premierul Cîțu reamintea săptămâna trecută că „singura soluţie de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm”. De altfel, acesta s-a declarat optimist privind atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie (cu măcar o doză). La raportarea de pe 12 mai a CNCAV, erau înregistrate 3.750.015 persoane vaccinate, din care 2.555.835 cu ambele doze.

Pandemia ar fi putut fi evitată!

Articolul precedentChichirău, „aprigă” ca întotdeauna! Consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Chirica va fi „excomunicat” din partid
Articolul următorFără Administrația Piețelor în Sectorul 6. Cum vrea primarul Ciucu să funcționeze acest sector