Chichirău, „aprigă” ca întotdeauna! Consilierul USR PLUS care a votat bugetul lui Chirica va fi „excomunicat” din partid

USR PLUS Iaşi vor propune în această seară Biroului Naţional excluderea consilierului Cezar Baciu din partid

Cosette Chichirău / Foto: B1 TV

Șefa USR PLUS Iași, Cosette Chichirău „a luat foc”, după ce consilierul Cezar Baciu, membru al partidului coprezidat de aceasta, ar fi votat în favoarea bugetului susținut de PNL și de edilul Iașiului, Mihai Chirica. De altfel, râca dintre Chichirău și Chirica nu este una deloc nouă, userista acuzându-l în repetate rânduri pe edil că ar fi moștenit „apucături” marca PSD, partid din care ar fi făcut parte, până la un punct.

Cosette Chichirău: „Birourile judeţene reunite ale USR şi PLUS Iaşi vor propune în această seară Biroului Naţional excluderea lui Cezar Baciu din partid”

Chichirău a mai spus că această excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Judeţean din cauza faptului că USR şi PLUS sunt acum în procedura de fuziune, informează Agerpress.ro.

PNL nu îi poate trage pe „linie moartă” pe șefii de la Iași

În urma acestor declarații, Cosette Chichirău a revenit pe pagina sa de Facebook cu încă una, menționând de asemenea și numele celui care a „trădat”. „Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor. Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local îşi va pierde mandatul”, a mai spus deputata.

Bugetul, piatră de moară pentru consilierii ieșeni

Bugetul municipiului Iaşi pentru anul acesta a fost, în sfârșit, adoptat în ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local Iași, după a treia încercare eșuată în care consilierii USR PLUS au pus piedici, blamând bugetul prezentat de Mihai Chirica. Astfel azi au fost prezenți 20 de consilieri, din totalul de 27.

Bugetul a fost votat de toți cei 11 consilieri PNL, doi consilieri PMP şi un consilier USR PLUS, bifând un minim de 14 voturi, necesar validării.

Articolul precedentDîncu cere referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand
Articolul următorO zi liberă plătită pentru vaccinare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.