PNL nu îi poate trage pe „linie moartă” pe șefii de la Iași

Mihai Chirica și Costel Alexe și-au câștigat funcțiile administrative prin votul ieșenilor

Liderul PNL, Ludovic Orban a precizat, într-o conferință de presă, motivul pentru care Mihai Chirica, primarul Iașiului, și Costel Alexe, șeful CJ, rămân încă în funcție, în ciuda faptului că pe numele acestora sunt deschise dosare penale. Până la terminarea proceselor, cei doi rămân doar suspendați din funcțiile deținute în cadrul partidului.

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate pozițiile deținute în partid. Noi nu putem avea o altă poziție legată de funcțiile administrative. Funcțiile administrative sunt rezultate în urma unor alegeri care au fost făcute de cetățeni. Numai funcțiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Noi deja am luat decizia, am și anunțat că se suspendă din funcțiile deținute până la finalul procesului”, a spus Orban.

PNL, fără susținere în consilii

Deși la nivelul ambelor instituții, Primărie și CJ, consilierii nu și mai arată susținerea politică pentru cei doi, Orban  a punctat faptul că în democrația europeană există principiul fundamental al prezumției de nevinovăție.

„Până la urmă decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanța până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendați din toate funcțiile din partid până la terminarea procesului”, a afirmat Orban.

Mihai Chirica și Costel Alexe sunt implicați în dosare penale, fiind acuzați de fapte de corupție, s-au autosuspendat din funcțiile „pe linie de partid”. De altfel, lui Chirica, inculpat în dosarul concesiunilor, i s-a cerut demisia din funcție chiar în timpul unei ședințe de Consiliu Local. „„Nu țineți acest oraș prizonier încă 3 ani. Dacă iubiți acest oraș, așa cum de multe ori spuneți, dați-vă demisia și lăsați un om onest pe acest scaun. Nu puteți conduce orașul între două drumuri la DIICOT și DNA”, a spus consilierul Răzvan Timofciuc.

Costel Alexe nu înțelege de ce ar trebui să se suspende din funcția de președinte al CJ Iași

Articolul precedentIoana Mihăilă și primii pași spre ieșirea din valul trei
Articolul următorMihai Goțiu vrea o demisie/demitere la „Mediu”