RAJA, un salt de 14 milioane euro spre directivele europene

Conducerea operatorului regional de apă RAJA Constanța a semnat ieri împreună cu primarii localităților Ovidiu, Cumpăna și Agigea un contract de finantare cu fonduri europene.

“Reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție în localitatea Lazu, reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție și de canalizare, reabilitare stație de pompare apă uzată, stații noi de pompare apă uzată și conducte de refulare aferente, din localitatatea Agigea” are o valoare de de 67.835.525,22 lei și se adresează unui număr de peste 35.000 de locuitori din trei Unități Administrativ-Teritoriale, respectiv cinci localități: Ovidiu, Poiana,Cumpăna, Lazu și Agigea.

Potrivit RAJA prin implementarea acestor investiţii, gradul de conformare la prevederile directivelor europene va creşte de la 95,00% la 100,00% pentru sistemul de alimentare cu apă şi de la 69,05% la 87,00 % pentru sistemul de apă uzată.

„Sunt programe cu bani europeni, însă Europa acoperă 75% din acești bani, restul este asigurat de RAJA si autoritățile locale. 13 kilometri de rețele de apă potabilă noi și 13 kilometri de rețele de apă reabilitată.” a declarat Felix Stroe, directorul genearal al RAJA SA.

Articolul precedentTudose: „Guvernul se încăpățânează într-o gravă inadecvare la realitate”
Articolul următorPSD asigură că va modifica starea de alertă propusă de PNL