Sursa: Facebook

Președintele Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu, de profesie sociolog, a analizat astăzi sumar șansele lui Mircea Geoană de a obține votul decisiv la alegerile prezidențiale, în ipoteza unei candidaturi independente.

Declarațiile lui Dîncu au fost făcute la B1 TV, acesta considerând că actualul secretar general adjunct al NATO, dincolo de „o foarte mare încredere” din partea cetățenilor, mai are nevoie și de un partid sau o alianță care să îl susțină.

Social democrații au fost permanent reținuți în a da pronosticuri legate de șansele lui Geoană, în eventualitatea unei candidaturi. Însă, după cum chiar Dîncu a precizat astăzi, acesta este „singurul candidat oarecum lansat” la acest moment.

Și, în plus, există chiar și un sondaj recent realizat de AtlasIntel, pentru Digi24, potrivit căruia cel mai bine clasat posibil candidat la alegerile prezidențiale ar fi Mircea Geoană, urmat de George Simion, Cătălin Drulă și Diana Șoșoacă, în timp ce liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, ar obține sub 10% din voturi.

Evident că acum toată lumea face sondaje, dar în condițiile în care cele două partide importante, PSD și PNL, nu și-au anunțat niciun de candidat, nici candidat comun, nici candidați separați, restul sunt jocuri logice.

Sondajul despre care vorbiți e unul realizat online. Știm că la competențe digitale România e pe ultimul loc în Europa, e foarte greu să faci un eșantion reprezentativ pentru populație.

Mircea Geoană e singurul candidat oarecum lansat și are o foarte bună încredere în acest moment, dar s-a văzut că tradiția în România e că un candidat trebuie să aibă un partid sau o alianță în spate. Vom vedea atunci”, a declarat Vasile Dîncu pentru sursa citată.

Articolul precedentRealizările Primarului Clotilde Armand
Articolul următorȘofer al DGASPC Dolj, în arest la domiciliu pentru trafic de influență în legătură cu adopția unui copil