Sursa: google maps

Bani pentru adopția unui copil. Aceasta este ceea ce ar fi cerut și primit un angajat al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj în calitate de șofer.

Bărbatul a fost reținut sub acuzația de trafic de influență de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar mai apoi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, Tribunalul Dolj a respins propunerea de arestare a șoferului, iar în schimb a dispus „măsura arestului la domiciliu a inculpatului Mirea Marian pe o durată de 30 zile, de la data de 11.04.2024, până Ia data de 10.05.2024, inclusiv. Impune inculpatului Mirea Marian ca, pe durata măsurii arestului la domiciliu să nu părăsească imobilul unde locuieşte, situat în municipiul Craiova, strada Bucovina, nr. 17, bloc 133,sc. l,ap. 9,jud. Dolj, fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martora Militaru Elena. Desemnează ca organ de supraveghere a inculpatului, IPJ Dolj-Serviciul Supraveghere judiciară, în circumscripţia căreia inculpatul are locuinţa, care va urmări respectarea măsurii şi a obligaţiilor impuse inculpatului.

Pune în vedere inculpatului cazurile şi condiţiile în care acesta poate părăsi imobilul unde execută măsura arestului la domiciliu. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Dispune punerea, de îndată, în liberate a inculpatului, dacă nu e arestat în altă cauză, în vederea punerii în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu”.

Concret, bărbatul în vârstă de 59 de ani, a garantat unei familii că, în schimbul a mii de euro, vor reuși să adopte un copil. Mai precis, ancheta derulată de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz a relevat că angajatul DGASPC Dolj „a pretins și primit, în perioada noiembrie – decembrie 2023, suma de 4.500 euro pentru a-și trafica pretinsa influență pe lângă colegi din instituția la care este angajat, în legătură cu urgentarea procedurii de adopție a unui minor”.

DGA precizează și că „în continuarea cercetărilor s-a dispus sechestrul asigurător asupra sumei de 4500 euro obținută prin modalitatea menționată”.

Articolul precedentDîncu nu are prea mare încredere în șansele lui Geoană de a fi președinte de unul singur
Articolul următorPiedone, către Nicușor Dan: „Chiar nu îți este rușine?”