Sursa: Captură video

Actualul Secretar General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește în continuare re-apariția în spațiul public la o scară mai largă.

Aceasta înseamnă inclusiv o posibilă candidatură la prezidențiale, nu că ar fi vreo veste nouă. Însă până acum, Geoană a evitat un răspuns concret, iar astăzi, invitat fiind la Antena 3, a lăsat a se înțelege că, dacă va decide să candideze, nu va candida ca membru al vreunui partid: „De ce? Eu am fost la partid. Ce să mai caut la partid?”.

Însă, ca independent, ar fi altceva, a punctat Geoană. Aceasta în condițiile în care în urmă cu puțin timp, chiar Geoge Simion avansa ideea că AUR l-ar putea susține la prezidențiale pe Mircea Geoană.

Pe toate cifrele, pe toate sondajele, în clipa de față, un candidat independent, care poate să reprezinte întreaga națiune nu doar un partid, are o șansă mai mare să câștige prezidențiala decât un candidat de partid (…).

Lucrurile-s complicate. Pentru că e final de regim politic, pentru că se schimbă lumea, că avem război colo, avem război în sud, lucrurile sunt complicate. Oamenii vor să fie siguri că își dau viitorul – poporul, nu partidele – pe mâna unui președinte pe care ei să-l aleagă, nu mașinăria de partid”, a explicat Geoană pe ce se bazează opinia sa.

Totodată, cel care în urmă cu 15 ani pierdea la prezidențiale, unde candidase ca președinte al PSD, a mai arătat că principalele formațiuni politice nu au candidați deja anunțați pentru că „este evident că nu au candidați de calibrul pentru a putea fi aleși de către români într-un moment atât de complicat”.

Eu nu mă dezic de cine sunt și de cine am fost. Nu mă dezic nicio secundă. Eu nu spun că ei nu sunt buni sau n-ar fi buni pentru partid, pentru guvern, pentru acel tip de nivel. Nu e o problemă, n-avem nicio nicio dispută aici. Dar pentru președinte lumea așteaptă un profil, un calibru, un tip de experiență, un tip de soliditate pe care ei nu o văd astăzi în aceste partide.

Pentru asta amână și de-asta încearcă tot soiul de combinații politicianiste în speranța că poporul și oamenii vor putea să meargă pe o astfel de variantă. Nu vor merge acolo. Pentru că românii conștientizează de fiecare dată, mai ales acum, că alegerea președintelui este o problemă de importanță istorică pentru viitorul acestei țări”, a mai spus Geoană, pentru sursa citată.

Articolul precedentO grupare de români a reușit să fure din Franța aparatură stomatologică de aproape 4,5 milioane de euro
Articolul următorCristian Popescu Piedone: candidatură înconjurată de controverse și strategii politice