Clotilde Armand - Foto Facebook


Și ca o aducere aminte. Știați că în cel mai bogat sector în perioada 2021-2022, la Dispeceratul Poliției Locale Sector 1 au fost introduși ”voluntari” (puși la dispoziție de ONG-uri de casă, cel mai probabil apropiații lui Sergiu Moroianu, soțul lui Armand Marie) care preluau sesizările telefonice ale cetățenilor, răspunzând cu ,, Alo Voluntar 42”?

Acest fapt este ilegal deoarece voluntarii au lucrat cu datele cu caracter personal ale oamenilor nerespectând în acest fel legislația în vigoare (GDPR).
Indiferent de motiv atunci când apelezi numărul de telefon al Poliției Locale după ce povestești ce s-a întâmplat, voluntarul x sau y plictisit întreabă ”dar la Politie ați sunat?” Tu zici caă ”da, am sunat și mi-au spus să sun la Poliția Locală că e de competența dumneavoatră. Aaaaa, păi și la Poliția Națională trebuie să vorbiți.” Cam asta face Poliția Locală te trimite de la Ana la Caiafa și rezolvarea problemei ioc deși au salarii de domeniul incredibilului.
Din sursele mele, așa zișii ”voluntari” acum fac parte din echipa de campanie a primarului inculpat Armand Marie și în prezent defilează nestingheriti pe holurile subordonatelor sub atenta coordonare a funcționarului public Ionel Stoica, deși instituțiile publice, prin angajații lor, nu fac campanie electorală iar abuzul de resurse publice pe perioada precampaniei/campaniei electorale reprezintă una din principalele forme ale coruptiei politice, alături de cumpărarea voturilor.

Ce vremuri…

Vedeam polițiști locali pe străzi întru-un număr mare când primărița Armand Marie se certase cu Romprestul și urmăreau oamenii cu scopul amendării care neavând unde să arunce gunoiul, îi pândeau pe la colțurile străzilor că doar nu puteau oamenii să stea cu gunoiul în casă. Și cum îi prindeau, Locala îi amenda! Și acum după ce a tocit scaunul biroului a coborât printre muritori iar după ce i-a amendat se duce la ei la ușa să le ceară votul.
Acum unde mai vedem Poliție Locală? În parcurile de sector? Nu. Pe lângă instituțiile de învățământ? Nu. În piețe sau în zonele aglomerate prevenind furtul din buzunare? Nu. Mai nou, în campania electorală deja începută, polițiștii locali o însoțesc pe primărița Clotilde când merge pe la casele oamenilor să se milogească pentru un vot care să-i dea posibilitatea încă patru ani de a nu face mai nimic pentru sectorul 1.
Surse avizate îmi spun că în prezent, cadrul Politiei Locale sector 1, mașinile abandonate pe domeniul public, sunt aduse în spațiul din Șoseaua Odai nr. 3-5 din cadrul Biroului Auto Abandonate, cu o mașină a unei firme private (cel mai probabil ”de casă”) care le tractează pe baza unui contract deși în cadrul ADP Sector 1 există mașini cu care se pot ridica autoturismele de pe domeniul public.

Aceleași surse spun că în prezent personalul din cadrul Poliției Locale sector 1 duce lipsă de mașini de patrulare iar o mare parte din cele aflate în dotarea instituției sunt foarte vechi și defecte (aer conditionat defect, filtrul de particule înfundat, bază gaze în habitaclu , troncane, etc), iar conducerea Poliției Locale a dispus darea în folosință a unor masini destul de noi, luate de fosta conducere și anume Dacia Duster, Toyota hybrid șefilor din unele instituții din cadrul Primăriei Sector 1 precum și apropiaților lui Clotilde Armand – Dragoș Constantinescu.

Nereguli

Raportul de audit public intern privind consumul de carburant în anul 2023 zace și acum nesemnat în sertarul lui Armand Marie nefiind asumat prin semnătură de către ea aceasta pe motiv că nu e de acord cu concluziile auditorului privind (ne)justificarea și raportarea consumului de combustibil.

Mai mult, pentru că șefa de la audit intern a refuzat modificarea raportului în favoarea apropiaților primarului inculpat (Dragoș Constantinescu), a fost trecută pe o listă scurtă a angajaților ”de detașat” .

Astfel, directorul executiv al Direcției Management Resurse Umane, domnul Stănică Marius, a primit misiunea deloc ușoară de a-și detașa fosta șefă la Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1.
În prezent, aceleași surse susțin că polițiștii locali sector 1 sunt ”terorizați” și detașați care încotro prin toate direcțiile și subordonatele Primăriei Sector 1 chiar dacă nu sunt de specialitate și nu cunosc domeniul de activitate al cesionarului…. lista scurtă a angajaților ”de detașat” este întocmită în funcție de afinitățile conducerii Poliției Locale, Avram Marius Eusebiu și de dispozițiile primite pe whatsapp de la aceeași Armand Marie.
Există multe acțiuni în instanță în care subordonate din Primăria Sectorului 1 au fost date în judecată în acest sens pentru că ”detașații” nu au mai suportat presiunile găștii pe care primarul inculpat o conduce. Cine o să plătească despăgubirile doamnă Clotilde? Din ce bani? Oare nu din banii contribuabililor? Nu din banii cetățenilor care nu au decât obligația de a vă vota o dată la 4 ani? Cine răspunde de pierderea timpurie a unor sarcini în evoluție din cauza stresului și a atmosferei de lucru, doamnă primar?

Dar cu câinii ce ați avut?

Tot la Poliția Locală în perioada 2020 -2022, adăpostul din cadrul Serviciului Poliția Animalelor a fost închis ilegal printr-un Protocol semnat de către Primar și anumite ONG-uri (probabil aceleași ONG-uri ”de casă” care trebuiau să preia și Complexul Multifuncțional Caraiman, noroc cu consilierii locali care s-au opus) printr-un protocol care stabilea închiderea etapizată a adăpostului, ca să nu bată la ochi, prin demolarea boxelor pentru câini după ce acestea erau ”golite” (de-a lungul timpului, pentru a se grăbi procesul de preluare, eutanasierea câinilor fără stăpâni și neutralizarea cadavrelor era metoda cea mai vehiculată de către conducerea vremelnică a Poliției locale, deși câinii nu erau diagnosticați cu boli incurabile).

Doamnă primar, de ce aceste acțiuni de care nu era nevoie? Animalele fără stăpân și fără apărare ce vină aveau? Chiar nici măcar puțină empatie nu aveți? Noroc și-n acest caz că Serviciul Poliția Animalelor din cadrul Poliției Locale sector 1, funcționează în baza unei Hotărâri de Consiliu Local, HCL care nu putea fi anulat de un Protocol.
Deși nu este de bon ton să o spunem….pe coridoarele unor subordonate circulă zvonuri și despre posibile amante, amanți și amantlâcuri în administrația publică. Sursele noastre ne-au declarat că anumiți angajați cu funcții de conducere cărora ”le place viața” au timp suficient pentru întreținerea relațiilor extraconjugale chiar în timpul serviciului. Din considerente ce țin de moralitate, nu vom publica numele „amorezilor”. Ne întrebăm cum se poate ca în asemenea momente de austeritate acești funcționărași de la stat își pot vedea liniștiți de interesele personale în timpul programului.
Mulțumim celor care au avut curajul să ne scrie și să trimită informații și probe care atestă cele publicate.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentÎnșelăciune cu fonduri pentru stupuri de albine; APIA, prejudiciată cu peste 470 de mii de lei
Articolul următorDîncu nu are prea mare încredere în șansele lui Geoană de a fi președinte de unul singur
Senior partner Ziarul de Investigatii