Sursa: Facebook

Mai este ceva vreme până la prezidențialele din 2024, timp în care partidele ar trebui să își pregătească viitorii candidați „eligibil”, preocupare despre care a fost întrebat fostul ministru Vasile Dîncu.

Potrivit Știri pe Surse, cel care a condus Ministerul Apărării Naționale nu s-a ferit să avanseze una dintre variante luate în calcul de PSD. Cea mai la îndemână de altfel, dacă ne uităm la istoria alegerilor prezidențiale, o cutumă care s-a păstrat, anume ca formațiunile politice să bage la înaintare propriul președinte, Dîncu explicând și care este rațiunea.

Acesta a a vorbit despre posibilul numele al candidatului, în ciuda faptului că actualul președinte al PSD tot încearcă să se eschiveze când vine vorba să răspundă dacă va fi prezidențiabilul formațiunii pe care o conduce: „Marcel Ciolacu, în acest moment, fără să se profileze ca şi candidat, are un lucru care s-ar putea să fie un avantaj, chiar dacă se spune că nu e un avantaj, are o nonşalanţă în ceea ce priveşte puterea, nu îşi doreşte puterea cu orice preţ, chestiunea aceasta poate să îl ajute să facă echipă în jurul lui, să aducă oameni, să promoveze oameni”, a explicat Vasile Dîncu.

Prima variantă este un candidat al nostru care să se poată profila spre un scor de 50 şi ceva la sută. (..) Prima noastră încercare şi una dintre ipotezele pe care le cercetăm şi care mi se pare că este cea mai bună este să candidezi cu preşedintele partidului pentru că el poate să-i mobilizeze pe toţi 37% care vin la vot”, a spus Dîncu, cu mențiunea că decizia finală va fi luată în primăvară, timp în care, aparent, se fac cercetări, „focus grupuri, căutăm soluţii”.

Chiar dacă a avansat acest procent, Dîncu a precizat că PSD, în acest moment, nu depășește 40% ca grad de încredere. Ceea ce, potrivit fostului ministru al Apărării, este foarte bine „în condiții de criză”:

Este un scor foarte bun ce avem în momentul acesta, este un scor între 35 şi 40. Este media noastră dintotdeauna. În condiţii de criză, credem că este foarte bună, suntem şi la guvernare.

Cu un 37% pentru candidatul tău şi dacă găseşti un candidat şi o coaliţie pentru acest candidat, pentru a câştiga preşedinţia, se calculează voturi în plus din partea nehotărâţilor, a moderaţilor, de la centru, contează abilitatea de a pune candidat, de a-l profila politic şi de a face o platformă de centru stânga poate mult mai extinsă decât am făcut noi şi de a nu-ţi asuma candidatul singur ca un singur partid, că asta a fost marea noastră problemă în ultimii ani”, a mai subliniat Vasile Dîncu, potrivit sursei citate.

Și, dacă tot a vorbit despre o eventuală coaliție, Dîncu a mai precizat că nu este exclusă nicio eventuală coaliție cu PNL, în susținerea candidatului comun pentru Cotroceni:

Nu excludem nimic, noi mergem cu bună credinţă în această alianţă cu liberalii. Nu este exclus, sunt mai multe scenarii pe care le gândim, sigur că trebuie să vrea şi PNL acest lucru, trebuie să vrea şi electoratul.

În sondaje, ca să vă spun sincer, oamenii preferă candidaturi comune mai degrabă, dar nu cu majoritate excepţională. (…) Nu este o cerere foarte puternică, este mai mult răspunsul la o întrebare. Oamenii vor mai degrabă pace decât conflict”.


Articolul precedentRăzboiul gunoierilor: capitala primește undă verde pentru intrarea în legalitate a eliminării deșeurilor. Tribunalul respinge cererea ECO SUD și deschide calea către normalitate
Articolul următorANPC înștiințează că a închis „La Cocoș”, supermarketul bucureștean anunță că s-a redeschis