Sursa: Google maps

Ping-pong în anunțuri, între Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și supermarketul „La Cocoș”, din Capitală, după o serie de controale care au vizat această unitate.

Ieri, ANPC a comunicat oficial că a pus lacătul temporar pe ușile acestui supermarket, în vreme ce „La Cocoș” asigură cumpărătorii că sunt așteptați în raioane, ca de obicei.

Potrivit ANPC, câmdva în această perioadă Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare în domeniu de către SC Supermarket La Cocos SRL din Capitală și, pentru că au fost constatate abateri, s-au luat o serie de măsuri, inclusiv închiderea temporară a unității.

Comunicatul de presă al ANPC a fost postat ieri, în condițiile în care unitatea a anunțat în aceeași zi pe Facebook că, de la aceeași dată – 20 decembrie 2022 – „Supermarket La Cocoș Vitantis s-a redeschis și funcționează după programul normal”, adică 07.30 – 20.30.

Ceea ce comunica ANPC era că verificările din supermarket s-au încheiat cu aplicarea de amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciului magazinului, până la remedierea deficiențelor, și propunere de închidere a unității pentru o perioadă de până la 6 luni.

Însă, dacă ne uităm la anunțul făcut de „La Cocoș”, pare că toate problemele au fost remediate, chiar într-un timp record. Cu toate acestea, ANPC constatase că în interior erau comercializate produse alimentare preambalate cu lipsa informatiilor traduse în limba română, cu ambalaj deteriorat sau cu acumulări masive de gheață pe şi în ambalaje, erau folosite agregate frigorifice neigienizate, cu acumulari de lichid, gheaţă, resturi alimentare, zone cu vopsea exfoliată, rugină ṣi acumulări de praf, pavimentul avea bucăți de gresie lipsă/ sparte/ fisurate ṣi acumulări de impurități, praf în strat grosier, resturi de ambalaje în zona rafturilor ṣi standurilor de prezentare a anumitor produse, iar tubulatura sistemului de ventilație la nivelul întregului spațiu de comercializare avea acumulări masive de praf pe întreaga lungime.

Articolul precedentDîncu îl vede pe Ciolacu candidatul PSD la prezidențiale: „Nu îşi doreşte puterea cu orice preţ”
Articolul următorViceprimar din Galați, acuzat că a finanțat de la buget un club pe care îl conduce și unde este angajat fiul său