Sursa: Facebook

Fostul şef al Poliţiei Rutiere din Capitală, acum avocat în București, precum și un comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București au fost trimiși în judecată sub control judiciar, într-un dosar de trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției îl acuză pe actualul avocat Ion Șoricică de complicitate la trafic de influență, în vreme ce Ion Joe Stoica, comisarul șef de poliție, va fi judecat pentru trafic de influență.

Date din anchetă au fost făcute publice inițial în urmă cu mai bine de o lună, când procurorii anticorupție solicitau instanței arestarea preventivă a celor doi. La acel moment, Curtea de Apel București a decis punerea acestora sub control judiciar, iar mai apoi, în contestație, Curtea Supremă le-a impus și „să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, între ei şi nici cu martorul Neacşu Daniel”.

Inițial, aceștia aveau doar interdicție să „părăsească teritoriul României, fără încuviințarea prealabilă a organului judiciar” și de respectat o serie de obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori sunt chemați, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura (organul de poliţie în a cărui rază de competenţă teritorială se află domiciliile acestora), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemați.

Acum, tot Curtea de Apel București va analiza acuzațiile, procurorii anunțând că au solicitat „a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”.

Faptele pentru care sunt cercetați cei doi s-au derulat pe parcursul a mai multe luni, începând din ianuarie anul acesta:

În perioada ianuarie – 21 septembrie 2022, inculpatul Stoica Ion – Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și ar fi primit 3.000 de euro de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având o alcoolemie peste limita legală.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina să propună o soluție de clasare față de persoana cercetată.

În același context, inculpatul Stoica Ion – Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective „o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare, astfel încât, la efectuarea unei recalculări a alcoolemiei, rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală (adică sub 0,80 ‰)”.

Articolul precedentUn întreg sat din Spania este vândut pentru suma de 260.000 de euro
Articolul următorPrincipalele activități ale Societății RAJA din Constanța