Sursă foto: Facebook/MApN
Sursă foto: Facebook/MApN

Antonel Tănase, fost deputat PNL, a anunțat că, în data de 11 noiembrie, România îi sărbătorește pe veteranii din teatrele de operații.

Ziua veteranilor din teatrele de operații a fost instituită pentru a recunoaște meritele personalului armatei și acordarea de drepturi militarilor români și urmașilor celor decedați.

Fost deputat PNL: ”Veteranilor din teatrele de război le doresc sănătate! Aveți tot respectul și admirația mea, mă înclin în fața curajului dumneavoastră!”

Elogiul acestei zile este inspirat din sângerosul 11 noiembrie 1918, când, după patru ani de lupte grele, s-a încheiat Primul Război Mondial, o conflagrație ce a cuprins întreaga lume și a provocat zeci de milioane de morți și răniți. Sfârșitul Primului Război Mondial a fost marcat de semnarea Armistițiului de la Compiègne, între Imperiul German și puterile Antantei”, a transmis politicianul din cadrul partidului Forța Dreptei, prin intermediul unui text publicat pe contul de Facebook.

Antonel Tănase a explicat că, prin simbolistica oferită de această zi istorică, în anul 2014 a fost instituită prin Lege – Ziua Veteranilor din teatrele de Operații.

MApN: ”Data de 11 noiembrie este un prilej de a omagia și comemora meritele celor care au apărat interesele țării”

Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul (post mortem) Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

În același context, Ministerul Apărării Naționale din România a precizat că această zi este dedicată veteranilor din teatrele de operații din toate timpurile, un prilej de a omagia și comemora meritele celor care au apărat interesele țării.

Articolul precedentSenatorul Alfred Laurențiu Mihai: ”Vizita mea în Statele Unite a fost anunțată de multiple publicații americane”
Articolul următorMinisterul Mediului pregătește cea mai amplă campanie de împădurire din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time