Sursă foto: Facebook/Antonel Tănase
Sursă foto: Facebook/Antonel Tănase

Antonel Tănase, fost deputat PNL, a criticat afirmațiile făcute de Vasile Dîncu, afirmații conform cărora Rusia are resurse să prelungească războiul și ar fi ideal să se ajungă la o situaţie de negociere.

În cursul aceste săptămâni, ministrul Apărării Naţionale a scandalizat opinia publică în momentul în care a afirmat că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

Antonel Tănase: ”După un binemeritat somn de frumusețe, Vasile Dîncu a declarat că cel mai mult și mai mult își dorește pacea dintre Ucraina și Rusia, pace care nu poate veni decât prin negociere cu Rusia”

Mai exact, frumosul domn Dîncu, care are desigur doar intenții frumoase, ca pentru oameni frumoși ca dumnealui, propune ca Ucraina să cedeze în fața agresorului și să capituleze pentru pace.  Însă ce “pace” ar fi asta, domnule Dîncu? O “pace” dăruită unor teroriști care nu se vor opri din hărțuirea Europei? O “pace” care ne expune și ne vulnerabilizează teritoriile și autonomia?”, scrie Antonel Tănase, membru în cadrul partidului Forța Dreptei.

Potrivit politicianului, o “negociere” a Ucrainei cu Rusia înseamnă o nesocotire a strategiei comune adoptate de toate țările Europene și NATO dar, mai ales, o încurajare a agresorului mondial să continue și să extindă războiul.

”Domnule Dîncu, poate ar fi bine să vă întoarceți la somnul de frumusețe și să lăsați Ministerul unui demnitar care înțelege ce este pacea și ce presupune ea”

Ca să nu mai pomenim și faptul că doar Ucraina stabilește ce și dacă negociază iar orice “sfat” nesolicitat din partea unui Ministru al Apărării dintr-un stat membru NATO nu ajută pe nimeni, ba dimpotrivă, arată că suntem defazați și habarniști.

Este trist și revoltător că în acest secol oamenii încă poartă războaie, însă pentru ca istoria să nu se repete și pentru ca Rusia agresoare să se oprească, alianţa euroatlantică trebuie să acţioneze în continuare urgent şi unitar, în spiritul dictonului latin „si vis pacem, para bellum” (dacă vrei pace, pregăteşte-te pentru război), a conclus politicianul.

Articolul precedentZeci de percheziții în Urziceni și Bărbulești: anchetatorii caută arme deținute fără drept. VIDEO
Articolul următorCriminalul din Caracal: ”Luiza Melencu trăiește. Sunt supărat că sunt acuzat pe nedrept”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time