Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tánczos Barna

Tanczos Barna a anunțat că Ministerul Mediului are în vedere lansarea cele mai ample campanii de împădurire din România.

Această campanie va începe cu sesiunea de depunere de proiecte pentru plantarea a peste 56.000 de ha de păduri.

Programul este finanțat din PNRR, cu 500 milioane de euro.

Campania de împădurire va fi posibilă cu implicarea reprezentanților gărzilor forestiere din țară

Ministrul Mediului a precizat că astăzi, 11 noiembrie, a participat, la Facultatea de Silvicultură din Braşov, la întâlnirea reprezentanților gărzilor forestiere din țară.

Acești reprezentanți vor fi responsabili pentru evaluarea proiectelor şi activităților de împădurire. 

Le mulțumesc colegilor, am primit propuneri şi observații extrem de utile, legate de procedura de implementare a campaniei. Le-am cerut să fie pregătiți, să vină în ajutorul tuturor celor care doresc să înființeze o pădure nouă”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Ministrul Mediului din România: ”Pentru a beneficia de finanțare, proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0.5 hectare, sau perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole cu o suprafață de cel puțin 0,+.1 ha”

Împădurirea trebuie realizată în conformitate cu un plan de proiect aprobat de Garda Forestieră, în care sunt detaliate speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor”, a explicat Tanczos Barna.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre aspectele financiare, declarând că, pe lângă finanțarea plantării, proprietarii noilor suprafețe forestiere vor primi, anual, 456 euro pentru fiecare ha de pădure înființată, timp de 20 ani.

Articolul precedentAntonel Tănase, cu ocazia Zilei Veteranilor din teatrele de Operații: ”Mă înclin în fața curajului dumneavoastră”
Articolul următorVor fi implementate măsuri în valoare totală de 1 miliard de euro pentru independență energetică
Jurnalist full-time / Pesimist part-time