Sursă foto: Facebook/Agent Green
Sursă foto: Facebook/Agent Green

Membrii Agent Green au distribuit astăzi, 7 septembrie, un raport publicat de The New York Times care subliniază impactul defrișărilor din întreaga Europă.

Jurnaliștii de la The New York Times au expus ancheta realizată de Agent Green, EIA și EuroNatur

Păduri întregi rase de pe fața pământului în ultimii doi ani, chiar și în arii protejate precum Parcul Național Cheile Bicazului. Totul pentru niște nenorociți de peleți produși excesiv pe fondul panicii instaurate de criza fabricată de energie. Este o anchetă Agent Green, EIA și EuroNatur, publicată astăzi exclusiv de New York Times”, au transmis membrii organizației, într-un text distribuit pe contul de Facebook.

”Realitatea din teren arată că ministrul Tanczos Barna, ori este mințit, ori minte. Aceste tăieri masive s-au produs pe durata mandatului său”

Remintim că, în luna aprilie Agent Green a publicat un raport care eveidențiază tăierile ilegale de păduri din ariile protejate Natura 2000.

La acel moment, membrii organizației au explicat că tăierile ilegale de păduri din ariile protejate Natura 2000 din România s-au întețit, în ciuda riscului iminent de a ajunge la Curtea Europeană de Justiție.

Lăsând la o parte amputarea SUMAL și secretizarea datelor despre tăierile ilegale din IFN, am publicat recent acest raport care arată masacrul din ariile protejate Natura 2000 desfășurat pe mandatul de ministru al lui Tanczos Barna și al predecesorului său”, au scris membrii Agent Green, pe contul de socializare.

Conform raportului, distrugerea ultimelor păduri primare și seculare de mari dimensiuni ale Europei din România continuă nestingherită.

Articolul precedentPonta: ”Avem doar două drepturi: să plătim și să facem ciocul mic”!
Articolul următorEmilia Șercan a ajuns în presa centrală din Franța: ”Vânătorul de plagiatori din România devine vânat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time