Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Ministrul interimar al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a precizat că majorarea pensiilor trebuie să țină cont de capacitatea bugetului de stat de a le plăti. Mai mult, el a amintit că, în momentul de față, economia țării se află într-o situație complicată.

Dan Vîlceanu a zis că partidul liberal a propus o majorare a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 cu 6 %. „În momentul în care am început negocierile cu Partidul Social Democrat, ei au propus 11%”, a spus Vîlceanu. Totodată, liberalul a specificat clar că după finalizarea discuțiilor privind pensiile va putea spune exact un procent.

Dan Vîlceanu, despre creșterea pensiilor: „Sunt propuneri populare, ca să nu zic populiste”

Ministrul interimar al Finanțelor e de părere că măsurile propuse de social-democrați au un câștig politic, dar economia are puternic de suferit. El a precizat că bugetul statului trebuie să-și permită să plătească aceste sume. Vîlceanu a îndemnata clasa politică la „prudență”. Mai mult, el a îndemnat ca deciziile care se vor lua să aibă în vedere bunăstarea românilor.

„Cred că ar trebui să privim cu prudenţă ce se va întâmpla pe viitor. Mai mult, să fim pregătiţi să facem faţă tuturor provocărilor”, a spus ministrul interimar al Finanțelor, relatează Agerpres. Mai mult decât atât,  Dan Vîlceanu a amintit că e nevoie de aproape 3 miliarde de lei pentru a acoperi impactul bugetar al plafonării prețului la energie și compensarea facturilor.

Majorarea pensiilor cu 10 sau 11%, propunere din partea social-democraților

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că măsurile pe care Partidul Social Democrat le-a propus privind creșterea pensiilor, salariilor și alocațiilor ajung la suma de 26 de miliarde de lei. Chiar dacă nu există această sumă în bugetul de stat, Partidul Național Liberal e dispus să accepte o majorare a pensiilor cu 10 sau 11%.

Cele două partide continuă negocierile cu privire la programul de guvernare. E evident faptul că, din cauza doctrinei politice diferite, negocierile sunt complicate. Mai mult decât atât, la aceasta se adaugă și diferențele privind abordarea economică și socială a liberalilor și social-democraților.  

Orban, tranșant: „Dacă sigla PNL rămâne în mâna acestor impostori, se va alege praful”

Articolul precedentEmil Boc, despre coaliția PSD-PNL: „Altă soluție politică nu mai există”
Articolul următorIncendiile în spitalele din România – aproape lunare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.