În iminența momentului în care se va discuta despre excluderea sa din Partidul Național Liberal, Ludovic Orban a explicat aseară la Realitatea că dorința celui care i-a luat locul în fruntea formațiunii nu e totuna cu putința.

Firește, ar mai fi de menționat și momentul care ar putea duce la demisia sa din PNL, în eventualitatea în care va exista o înțelegere clară cu PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare, însă până atunci, Biroul Executiv va analiza vineri declarațiile lui Orban și se va decide dacă se vor face demersuri pentru excludere.

Orban pare însă destul de detașat, punctând că va merge la ședința BEx pentru a-și susține punctul de vedere în fața „echipei câștigătoare”, dar că indiferent de finalitatea discuțiilor, înlăturarea sa nu va fi un pas atât de simplu, în condițiile în care „să dai afară un fost președinte al partidului (…) nu mă dai în BEx-ul echpei demolatoare, ci în Consiliu”.

Sincer, o să mă duc la ședința BEx, ca să le mai cer sistarea oricăror discuții cu PSD, dar, dacă bat palma, nu mai am ce cauta (…).

Ei ştiu bine că nu mă dau afară pe mine, fost președinte de partid, cu BEx-ul lor, echipa demolatoare, ci e nevoie de decizia Consiliului Naţional, ceea ce înseamnă minim o mie de liberali pe care trebuie să îi convingi să îl dai afară pe Orban”, a declarat pentru sursa citată fostul președinte al PNL.

Mai mult, Orban a arătat că la rândul său va solicita în ședința de vineri a BEx „demisia lui Cîţu şi a conducerii”, precum și „sistarea discuţiilor cu PSD şi refacerea coaliţiei cu UDMR și USR”. În aceste condiții, Orban este convins că plecarea din PNL este strict decizia sa, părând în continuare decis să părăsească formațiunea dacă va exista o înțelegere cu PSD.

Ei își doresc să scape de mine, că le stau că un cui în talpă. (…) Dacă sigla PNL rămâne în mâna acestor impostori care fac tot ce e posibil ca să distrugă acest brand, se va alege praful de PNL. (…)

Dacă ei continuă să bată palma cu PSD, evident nu mai am ce să caut cu ei, dar încă mai am speranţa că nu se va face alianţa cu PSD. (…) În momentul în care totul e pierdut, voi anunţa public noua construcţie politică”, a mai spus fostul lider liberal.

Articolul precedentRomânia, expusă la un posibil val 5 al pandemiei
Articolul următorCertificatul verde nu este de speriat