Personalul medical de la Spitalul Colțea nu a scăpat de vorbe grele, presiuni, plimbarea fără rost a hârtiilor care încurcă licitațiile publice și aduce mari prejudicii pacienților, așa cum „Ziarul de Investigații” a relatat în premieră. Puteți(re)citi articolele aici și aici. Din acest considerent, ne permitem să spunem că unii medici chiar au parte de un „coșmar”.

Lavinia Coțofană s-a reîntors la Colțea, după o scurtă perioadă în care fusese mutată, mai mult disciplinar, la Spitalul „Sfântul Iulian” din Capitală.

Deși a creat o situație dezastruoasă la locul de muncă, potrivit afirmațiilor publice făcute de unii medici, Coțofană este încadrată pe postul de consilier juridic la Spitalul Colțea. Însă, potrivit actelor oficiale, emise de autorități în baza unor verificări privind legalitatea în muncă, rezultă că judecătoarea dată afară din magistratură este și asistent personal( n.r.document oficial de INTERES PUBLIC, nu intră în sfera datelor cu caracter personal sau a informațiilor care nu sunt destinate publicității) în același interval orar în care ar trebui să asigure asistența juridică a Spitalului Colțea.

Administrația Spitalelor l-a somat pe managerul interimar al Spitalului Colțea că Lavinia Coșofană nu poate fi simultan la două locuri de muncă

Astfel, Administrația Spitalelor l-a somat pe managerul interimar al acestei unități medicale să ia măsurile legale de urgență.

Persoana mai sus menționată(n.r Lavinia Coțofană), concomitent cu programul pe care îl are la instituția dvs(Spitalul Colțea), respectiv 7-11, de luni până vineri, mai prestează muncă în același interval orar la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5(DGASPC) în calitate de asistent personal, în baza contractului individual de muncă nr. 1293/20.10. 2020. Considerăm oportun întreprinderea diligențelor necesare pentru respectarea cadrului legal și evitarea prejudicierii bugetului unității medicale” , i-a solicitat directorul Administrației Spitalelor, Vasile Apostol, managerului Spitalului Colțea, Paul Iordache.

Nicușor Dan și Paul Iordache știau de scandalul de la Colțea. De ce nu se ia nicio măsură

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu este străin de scandalul de la Colțea. Câțiva medici i-a înaintat o petiție în care au detaliat tot: cum sunt jigniți, presați, ce ilegalități au sesizat din partea celei care sub calitatea de „avertizor de integritate” îi amenință cu plângeri penale. Cu toate astea, Nicușor Dan nu a dispus niciun control serios la această unitate medicală.

A lăsat totul în baza unui consilier, apropiat de Nicoleta Coțofană, care nu a raportat situaia concretă a Spitalului Colțea. Nicușor Dan rămâne, însă, fără consilieri, din cauza anchetei penale a DNA, iar Colțea, un spital vital mai ales pentru pacienții oncologici terfelit de persoane cu o moralitate reprobabilă. Inclusiv managerul Paul Iordache cunoștea scandalul provocat de Coțofană și a preferat să tacă.

Lavinia Coțofană, asistent personal în „anumite momente”

sursă foto: Facebook Lavinia Coțofană

Într-un dialog anterior cu noi, fosta judecătoare Coțofană a avut o reacție uluitoare. Nu i se pare „greșit” sau „nelegal” să fii simultan în două locuri de muncă. Mai mult decât atât, în opinia fostei judecătoare Nicoleta Coțofană calitatea de asistent personal este „flexibilă”, „când are omul nevoie”.

 „Legea nu prevede că un asistent trebuie să fie non-stop, ci în anumite momente, când are nevoie. Credeți că mi-am neglijat activitatea, fiind membru din familia mea?!”, a menționat Coțofană, pentru Ziarul de Investigații.

În realitate, legea spune că nu se pot depăși 40 de ore pe săptămână pentru munca de asistent personal. Este vorba despre un contract de muncă: drepturi și obligații. Coțofană este și asistent personal și consilier juridic în același interval orar. Totul se întâmplă doarpe hârtie, pentru că este om și nu poate „zbura”.

Citește și: EXCLUSIV(II) Lavinia Coțofană chiar a „zburat” la trei locuri de muncă. Actele arată că era imposibil și a semnat fără atribuții legale

Scandalul din jurul Laviniei Coțofană: trei joburi, 24 de ore și o „căruță” de interese

Articolul precedentBurduja (PNL) a depus un proiect ce îi vizează pe liderii de sindicat
Articolul următorJudecătorii ieșeni au decis ridicarea măsurii controlului judiciar impus lui Mihai Chirica
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”