Sursa: Google maps

O funcționară din cadrul Primăriei Rediu – Iași, consilier superior în cadrul Serviciului Urbanism, a fost reținută în urma unui flagrant, la adresa acesteia existând suspiciuni că solicita bani sub promisiunea că va rezolva situații sensibile pe linia pe care activa.

Acţiunea de prindere în flagrant a fost organizată de lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupţie din județele Iaşi şi Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, după ce un martor denunţător în cauză i-a oferit funcționarei 2.500 de lei în scopul eliberării unei autorizaţii de construire.

Faptele pe care se presupune că le-ar fi comis aceasta s-ar fi întins pe parcursul mai multor luni, iar banii primiți ultima oară nu ar fi fost o întâmplare, dat fiind că, „cu ocazia percheziţiei efectuate în biroul persoanei în cauză, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri”.

Funcționara în cauză este acuzată că „la intervale diferite de timp, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei comunei Rediu, judeţul Iaşi, a primit în luna iulie 2022 suma de 500 euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane, iar în luna ianuarie 2023 a pretins şi primit de la martorul denunțător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei Rediu şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”.

După flagrant și percheziții, au urmat audierile, iar în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reținerea funcționarei pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentată instanței cu propunere de arestarea preventivă, acuzațiile fiind de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

Miercuri, Tribunalul Iaşi a respins măsura arestării preventive şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu:

Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 172/P/2023 cu privire la inculpata Susan Petronela. Dispune luarea faţă de inculpata S.P., în prezent aflată în stare de reţinere în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.02.2023 până la 09.03.2023, inclusiv, constând în obligaţia impusă inculpatei de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi și de a se supune restricțiilor stabilite de acesta.

Dispune punerea în libertate a inculpatei Susan Petronela dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauz, dispoziție care este executorie. Impune inculpatei S.P. ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, judecătorului de drepturi si libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemată; să nu comunice, direct sau indirect, prin niciun mijloc de comunicare cu martorii …

Aduce la cunoștință inculpatei că, pe durata măsurii, poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora precum şi că, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, poate părăsi imobilul fără încuviinţarea judecătorului, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta Poliţia …şi judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi”.

Articolul precedentIohannis vrea ca situația plagiatului lui Bode să fie lămurită până la rocada guvernamentală: „Acolo sunt probleme”
Articolul următorUSR îi cere lui Bode să retragă „legea totalitară împotriva protestelor”