Sursa: Facebook

În stilul care îl caracterizează, președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție publică după luni de zile de la apariția primelor informații legate de acuzațiile de plagiat aduse ministrului de Interne Lucian Bode.

Iohannis a susținut declarații de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European și, probabil din neatenție, a permis jurnaliștilor să îi adreseze întrebări… la care a și răspuns.

Potrivit președintelui Iohannis, ar fi ceva probleme reale în ceea ce privește autenticitatea tezei care l-a trimis pe Bode în rândul persoanelor care au obținut tilul de doctor, probleme pe care locatarul de la Cotroceni și le dorește lămurite aproape în timp record.

Din declarația lui Iohannis reiese din nou că nu e nicio grabă, acesta afirmând că și-ar dori ca „o decizie clară” să fie luată prin luna mai, „până la rocadă sau rotația guvernamentală”:

Din câte am înțeles din spațiul public, nu chiar așa a spus Comisia (că lucrarea de doctorat a fost declarată plagiată – n.r.), dar este adevărat că acolo sunt probleme.

Aceste probleme trebuie luate, după părerea mea, foarte în serios, și eu am încredere că în PNL, și domnul Bode personal, vor analiza aceste chestiuni și impactul politic. Eu personal, sincer, mă aștept ca cel târziu până la rocadă sau rotația guvernamentală, să se ia o decizie clară în acest sens”.

Ulterior, și ministrul Bode a auzit despre opinia șefului statului, însă în continuare s-a ținut tare pe poziție. Pentru că, din perspectiva acestuia, toate nelămuririle au fost clarificate și, mai ales, este un „doctor” autentic.

Omul politic trăieşte din percepţii. Iar percepţia pe care cei de Uniunea Sabotaţi România, demolatorii acestei ţări, au încercat să o construiască în spaţiul public a fost una că am greşit, că am plagiat şi că sunt un hoţ.

Cei de la USR au aruncat injurii şi acuzaţii nefondate, investind milioane de euro în campanii şi atacuri la adresa mea. Am determinarea să arăt adevărul.

Am explicat deja în PNL în urmă cu o săptămână, voi explica ori de câte ori va fi nevoie în partid. Fiţi convinşi că PNL va lua o decizie împreună cu mine, astfel încât să nu afectăm sub nicio formă nici imaginea PNL, nici parcursul PNL, dar nici să dăm satisfacţie minciunii şi dezinformării”, a spus Bode, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentCTP: „Doi plagiatori se află în fotoliile de premier și ministru ai României. Și își folosesc funcțiile pentru a împiedica sancționarea lor ca hoți”
Articolul următorFuncționară din Primăria Rediu, reținută în urma unui flagrant