Sursa: Fcebook

Crisian Tudor Popescu a aflat despre planurile anunțate de Lucian Bode de a modifica din nou Codul penal, în ceea ce privește limitele de pedeapsă pentru anumite infracțiuni.

După cum scria ministrul de Interne, inițiativa gândită împreună cu premierul Nicolae Ciucă se dorea bine intenționată, anume că „noile modificări incriminează mai ferm infracțiunile cu un puternic impact emoțional și social și sporesc gradul de protecție și siguranță pentru cetățean”, însă jurnalistul consideră că ceva este „putred”.

Din perspectiva lui CTP, chiar semnatarii inițiativei depuse la Senat sunt în „pericol” de a fi sancționați după reglementările propuse, dat fiind că „atingeri grave, în public, demnității persoanei”. Iar rezumatul concluzia textului postat de CTP pe Facebook ar fi simplu: „Ciucă și Bode, de la 2 la 7 ani”.

Domnii Ciucă și Bode împing în forță o lege care zice așa:

(1) „Fapta persoanei care, în public, prin violențe comise împotriva persoanelor și bunurilor ori prin amenințări sau atingeri grave aduse demnității persoanei tulbură ordinea și liniștea publică se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

(2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) este săvârșită de către două sau mai multe persoane împreună, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani”.

În caz că ne gândim puțin, constatăm că acești doi domni se încadrează foarte bine în prevederile legii de mai sus. E vorba de atingeri grave aduse, în public, demnității persoanei. Fiecare om cinstit din țara asta își simte demnitatea călcată în picioare în fiecare zi în care acești doi plagiatori, adică hoți, se află în fotoliile de premier și ministru ai României. Și care își folosesc funcțiile pentru a împiedica sancționarea lor ca hoți. Ba putem spune și că Ciucă și Bode sunt violenți: au sucit mâna la spate organelor universitare îndrituite să le verifice tezele de doctorat.

Potrivit alineatului (2), Ciucă și Bode, care acționează în doi, pot primi o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Pentru că acest tandem de infractori e un tulburător al ordinii publice mai rău decât toți lucrătorii din Educație și Sănătate care ies în gerul străzii cerând Guvernului să li se facă dreptate”, opinează CTP.

Articolul precedentÎnchisoare cu executare pentru un șef de post din Olt, prins cu mită de 750 de euro
Articolul următorIohannis vrea ca situația plagiatului lui Bode să fie lămurită până la rocada guvernamentală: „Acolo sunt probleme”