Sursa: Facebook

Ultima moțiune simplă depusă împotriva ministrului de Interne Lucian Bode va avea votul final mâine, după dezbateri cu scântei.

Moțiunea „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice” inițiată de deputaţii din grupul parlamentar USR, împreună cu cei din Forța Dreptei, a fost criticată de cei din coaliția de guvernare și inclusiv ministrul Bode a prins glas, criticând în termeni destul de… duri demersul.

Deputații semnatari au fost catalogați de Bode drept „nişte analfabeţi funcţionali”, în condițiile în care în moțiune se explica faptul că „România merită mai mult decât hoți în funcții publice. Șeful Poliției este un hoț dovedit. A plagiat. A eșuat în procesul de aderare a României la Schengen. E timpul să plece”.

Însă Bode a văzut totul drept o conspirație și a încercat, în tribună, să explice de unde vine valoarea sa și de ce este demn pentru funcție. Astfel, ministrul de Interne a arătat că totul este doar o încercare de denigrare, iar semnatarii moțiunii „mă răstignesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional”. În același timp, ministrul a avut de comentat și la adresa Emiliei Șercan, jurnalista care îi verifică la titluri academice pe demnitari, și de la care a plecat toată povestea legată de plagiatul doctorului Bode.

Cei care mă cunosc îndeaproape ştiu că am făcut şcoala la timp şi cu rezultate. În urmă cu 30 de ani, am absolvit unul dintre cele mai bune licee din Sălaj cu profil electrotehnic, iar în urmă cu 25 de ani am obţinut licenţa de inginer ca şef de promoţie la Facultatea de electrotehnică şi informatică din Oradea, cu examen de licenţă 10. (…)

În 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, rapoartele de similitudine, antiplagiat ale Univesităţii Babeş – Bolyai, la rapoartele membrilor comisiei de susţinere, în urma susţinerii publice, teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia magna cum laude. (…)

Aveţi idei puţine şi fixe, deci nu pot să mă declar surprins de ideea voastră de a mai depune o moţiune. Recunosc că mă surprinde însă anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie. Aţi compus trei pagini în care aţi reuşit să menţionaţi Ministerul Afacerilor Interne o singură dată şi atunci greşit, dar numele unui jurnalist, Emilia Şercan, şi al USR l-aţi menţionat de 12 ori. Foarte interesant, o premieră pentru tribuna Parlamentului. Probabil că este parte dintr-o strategie a dumneavoastră. (…)

Este nefirească intensa promovare pe care USR o face unui jurnalist în această moţiune. Jurnalistul în cauză nu se delimitează de demersul disperat al USR. Am tot respectul pentru jurnalişti, se pune întrebarea: jurnalistul face politica USR sau USR se agaţă de de jurnalist”, a spus Bode, citat de Agerpres.

Articolul precedentFlagrant DNA: 5.000 euro pentru angajări în sistemul sanitar și finanțări europene
Articolul următorProfil de primar – Robert Negoiță – un primar prea mare pentru Sectorul 3, cu un buget atât de mic