Lucian Bode (Facebook)

USR și Forța Dreptei au anunțat astăzi că depun o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, chiar din prima zi a noii sesiuni parlamentare.

Motivele sunt explicate pe scurt de USR într-o postare pe Facebook, anume că „România merită mai mult decât hoți în funcții publice. Șeful Poliției este un hoț dovedit. A plagiat. A eșuat în procesul de aderare a României la Schengen. E timpul să plece”.

Ultima moțiune împotriva lui Bode a fost introdusă în decembrie, ca reacție după rezultatul votului privind aderarea României la Schengen, USR și Forța Dreptei anunțând la unison că ministrul de Interne trebuie să plece.

Și, din ce arată acum USR într-un comunicat, moțiunea nu a avut sorți de izbândă deoarece „PSD și PNL au comis un abuz constituțional și au blocat dezbaterea și votarea acesteia”. Acum, USR avertizează că „România nu poate avea un șef al Poliției dovedit hoț”:

Plagiatorul Bode nu ține ritmul, nici cu bunul simț, nici cu nevoile românilor. Am depus astăzi moțiune împotriva încă-ministrului și încă-doctorului Bode pentru că noi considerăm că România merită să aibă un șef al Poliției care să nu fie hoț și considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni. Domnul Bode trebuie să-și asume eșecul pe linie al mandatului său în fruntea MAI”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

În același comunicat, USR subliniază că zeci de români au semnat pentru ca Bode să plece, pe site-ul pe care formațiunea l-a lansat:

Chiar dacă a rămas până acum în funcție cu sprijinul direct al președintelui Klaus Iohannis și al liderului PSD Marcel Ciolacu, Lucian Bode nu mai poate reprezenta România sau românii în niciun fel de calitate. Fiecare minut pe care îl petrece într-o funcție de demnitate publică reprezintă un minut prea mult pentru onoarea țării și a guvernului ei.

După ce Universitatea Babeș-Bolyai a spus că ministrul Bode a furat în lucrarea sa de doctorat și în contextul în care atât liderii PSD și PNL, cât și președintele Klaus Iohannis au adoptat tactica struțului pe subiect, USR a lansat și un site (https://bodedemisia.ro), unde românii i-au putut transmite mesaje și solicita demisia. Până acum i-au cerut să plece de la conducerea MAI circa 62.000 de cetățeni”.

Articolul precedentDirectorul Romarm, Victor Pițurcă și fiul acestuia, sub control judiciar în dosarul măștilor neconforme vândute MApN
Articolul următorSecretar de stat PSD, lăsat fără atribuții de ministrul PNL al Educației, după o postare pe Facebook