Scandalul din jurul ministrului de Interne Lucian Bode și teza sa de doctorat plagiată este departe de a se stinge.

După petiția online lansată de polițistul Marian Godină, ieri USR a anunțat că a fost creat un site dedicat prin intermediul căruia lui Bode îi poate fi cerută demisia, site care în câteva ore a strâns mii de semnături. Însă, în doar câteva minute, site-ul ar fi fost atacat cibernetic… fără succes, a precizat liderul USR Cătălin Drulă.

Aseară, Drulă a scris pe Facebook că peste 4.000 români „i-au transmis lui Lucian Bode să plece acasă”, în ciuda atacurilor cibernetice:

La ora 12:00, am lansat site-ul https://bodedemisia.ro, iar la ora 12:02 a început un atac cibernetic de proporții asupra lui.
Atacurile de tip DDOS și Brute Force au venit de pe adrese IP mascate prin Rusia, China sau India. Operațiunea a durat până spre ora 18:00.

Le mulțumim tuturor celor care au trimis mesaje de încurajare către Bode în aceste condiții nu tocmai ușoare.
Iar mesajul nostru către el: Nu ne oprim. Site-ul e tot acolo, în ciuda încercărilor de a-l da jos sau de a-l face nefuncțional. Și știm că presiunea pentru demisie va crește.

Iar pentru Klaus Iohannis crește presiunea de a-l demite”.

Explicația de pe site este că „verdictul de plagiat a fost dat chiar de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj. Dar ministrul Bode ezită să își dea demisia și se agață de funcție. Hai să-l ajutăm să se hotărască”.

Din ce explica purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, prin intermediul site-ului bodedemisia.ro „din două click-uri, orice român poate trimite un mail civilizat domnului Bode şi domnului Iohannis”, mesajele fiind transmise la Ministerul de Interne, la Preşedinţie şi pe adresa de deputat a lui Lucian Bode. Este formulat de asemenea şi un mesaj prestabilit: „Vă cer să vă daţi demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Plagiatul este furt. Nu pot fi de acord ca în guvernul ţării mele să fie miniştri care au furat. Sper că veţi înţelege şi veţi face ce este corect”.

Un alt demers anunțat de USR este acela de a depune, în februarie, o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Bode.

Au trecut 5 zile de când Universitatea „Babeș-Bolyai” a spus că ministrul Lucian Bode a furat la doctorat. Ministrul Bode este încă în funcție. Nici premierul Ciucă, nici președintele Iohannis nu au avut nicio reacție pe subiect.

Un plagiator, aranjor de joburi la stat și licitații trucate, care nu a reformat deloc Poliția Română, așa cum promitea, și șef de serviciu secret cu apucături de poliție politică nu are voie să mai conducă un minister. Sau să reprezinte România pe plan extern la negocierile despre Schengen”, se arăta într-un comunicat al USR.

Articolul precedentCiolacu, despre prezidențiale: „Poate că PSD nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual”
Articolul următorD&B Pharma lansează patru produse noi