Sursa: 123rf.com

O femeie a fost reținută ieri de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Timișoara pentru nu mai puțin de opt infracțiuni de trafic de influență.

Faptele, detaliază procurorii anticorupție, au legătură cu obținerea unor posturi, inclusiv în sistemul sanitar, precum și obținerea de fonduri europene. Însă cel cu care s-ar fi înțeles suspecta să îi remită bani în schimbul acestor servicii s-a transformat în denunțător, astfel că femeia a fost prinsă în flagrant.

Ieri, cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție, procurorii DNA au reușit să organizeze acțiunea, în cadrul căreia suspecta a fost surprinsă în flagrant după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital. De aici, astăzi, femeia va fi prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Însă, dat fiind că faptele s-au derulat pe parcursul a aproape 4 ani, suma pretinsă în total de suspectă este mult mai mare, arată procurorii anticorupție într-un comunicat:

„În perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad, obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”.

Articolul precedentDîncu, posibilă strategie pentru prezidențiale: „Preşedintele PSD poate câştiga alegerile aducând în jurul lui şi alte formaţiuni civice”
Articolul următorBode a ieșit la atac: „Nişte analfabeţi funcţionali încearcă să mă denigreze”