Sursa: IPJ

Închisoare cu executare este „factura” primită de un șofer din Reghin, care a fost acuzat și judecat pentru dare de mită, într-un dosar care a plecat de la presupusele fapte de corupție comise de 7 agenți de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier în perioada 2015 – 2016

Din ce se arată într-un comunicat, condamnatul era recidivist, așa că pedeapsa definitivă a acestuia, aplicată de Curtea de Apel Târgu – Mureș, este de 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, iar ca pedeapsă complementară i-au fost interzise anumite drepturi pe o perioadă de 5 ani.

Dacă în cazul polițiștilor se făcea vorbire la acea dată – primăvara anului 2016 – de prejudicii în lei, valută și alte foloase materiale primite cu titlu de mită, șoferul condamnat definitiv a „picat” pentru 400 de lei, pe care îi oferise plin de speranță oamenilor legii pentru a nu-l sancționa.

Iar când ancheta în cazul polițiștilor a luat amploare, cu percheziții și arestări, au început cercetările și în cazul șoferului, care fusese oprit „pentru control de un echipaj format din doi agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roșie a semaforului”.

În acel an, toți agenţii Poliţiei Rutiere Reghin au sfârșit în arest, cu acuzații de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual şi complicitate la fals intelectual, toate în formă continuată. Aceasta a însemnat că, în urma arestării preventive a celor șapte polițiști, Poliția Rutieră Reghin a rămas în luna aprilie 2016 fără niciun angajat, iar în aceste condiții Serviciul Poliției Rutiere Mureș a suplimentat echipajele în zonă, inclusiv pentru acoperirea DN 15 Reghin-Toplița.

Polițiștilor li se imputa că, începând cu anul 2015, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic. Inculpații au fost trimiși în judecată în aprilie 2019, iar prin același act de sesizare s-a dispus disjungerea în vederea efectuării de cercetări cu privire la nu mai puțin de 96 de infracțiuni de dare de mită, printre acestea și cea a șoferului care trebuie să meargă la închisoare.

În prezent, dosarul celor 7 încă e în faza de judecată, nefiind pronunțată nici măcar o hotărâre pe fond, iar între timp aceștia au scăpat și de grija sechestrului instituit de procurori asupra sumelor de bani sau a proprietăților pe care le dețin.

Articolul precedentCîmpeanu: „Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste dacă poate”
Articolul următorDîncu vine cu explicații după ce a umblat cu masca „sub acoperire”