Klaus Iohannis este foarte relaxat în privința crizei politice

„Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la Berna, că situația cu care se confruntă în acest moment, criza politică generată de demiterea lui Stelian Ion, precum și de depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu nu este „absolut deloc îngrijorătoare”, în contextul în care guvernarea merge mai departe.

„Aspectele economice au constituit o parte semnificativă din dialogul pe care l-am avut cu domnul preşedinte (n.r. președintele Elveției). Avem investiţii foarte importante şi de mare succes, investiţii elveţiene, în România şi acest trend va continua. Este clar că pentru a avea succes în continuare în această relaţie, trebuie să încurajăm mai mulţi investitori. Şi pot să vă spun, sper că sunt în asentimentul domnului Preşedinte, că planifică domnia sa pentru anul viitor o delegaţie cu profil economic pe care domnia sa o va conduce în România pentru a explora alte şi alte posibilităţi pentru colaborare şi pentru firmele elveţiene şi l-am încurajat mult pe domnul preşedinte să organizeze această delegaţie. Vor avea, evident, tot sprijinul meu şi al colegelor şi colegilor mei pentru a găsi cele mai bune căi de promovare. Iar chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, chiar împreună cu mine este domnul ministru al Afacerilor Externe şi ştiu că cei doi miniştri de externe au avut, de asemenea, o discuţie foarte bună împreună. Deci, din acest punct de vedere, nicio îngrijorare”, a declarat Klaus Iohannis.

De altfel, șeful statului a avut o intervenție, a doua zi după ce USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

„Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a scris Iohannis pe seama alianței dintre USR PLUS și AUR, în vederea „debarcării” lui Cîțu de la guvernare.

Live: USR PLUS și AUR își citesc moțiunea de cenzură în plenul Parlamentului

Articolul precedentEvoluția lui Iohannis: De la ”urmăresc cu atenție și cu un pic de îngrijorare” la ”ne aflăm într-o situație complicată”
Articolul următorȘedință cu scandal în plenul Parlamentului României