Motivarea clasării dosarului „10 august”

Fostul procuror șef al DIICOT, Georgiana Hosu, nu a transmis instanței analiza argumentelor părților vătămate care cereau redeschiderea dosarului.

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București, Daria Isabela Miheț, a scris, în motivarea deciziei prin care a respins cererea de redeschidere a Dosarului „10 august”, că fostul procuror șef al DIICOT, Georgiana Hosu, nu a transmis instanței analiza argumentelor părților vătămate care cereau redeschiderea dosarului, transmite G4Media.

Potrivit sursei citate, acesta este unul dintre motivele pentru care solicitarea fostului procuror șef a fost respinsă definitiv, după ce în primă fază dosarul „10 August” a fost clasat la DIICOT de procurorul Doru Stoica.

„Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului observă că, deși procurorul ierarhic superior a infirmat parțial ordonanța de clasare, în procedura internă, ca urmare a plângerii formulate de persoanele vătămate/ interesate, potrivit art 339 Cod de Procedură penală, totuși, în ordonanța de redeschidere a urmăririi penale, nu se analizeaza criticile învederate de părți cu privire la fondul acuzațiilor. În atare situație, nici judecătorul de cameră preliminară nu poate analiza, în acest cadru procesual, argumentele persoanelor vătămate”, se arată în motivare.

Pe 2 martie, Tribunalul București a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Astfel că ancheta DIICOT în cazul șefilor Jandarmeriei rămâne închisă.

Nu se termină aici dosarul 10 august”

Ministrul Justiției, Stelian Ion a declarat că este important să aşteptăm motivarea.  „Acea încheiere pronunţată de judecătorul de camera preliminară e definitivă, dar până nu vedem motivarea, nu putem avea o imagine de ansamblu asupra a ceea ce s-a întâmplat. Solicitarea mea este să avem răbdare să vedem motivarea. Nu se termină aici dosarul 10 august. Din acea cauză s-a disjuns o parte către Secţia Parchetelor Militare şi acea parte îşi va urma cursul. Acea parte se referă la interacţiunile jandarmilor cu manifestaţii. Mai e o zonă cu alte persoane care nu deţineau funcţii de militari în acea perioadă, nici cu privire la acele persoane nu s-a luat o decizie finală”, afirmat ministrul Justiţiei, într-o conferință de presă, săptămâna trecută.

Ministrul Justiției: „Să avem răbdare să vedem motivarea”

Articolul precedentNotar din Arad, trimis în judecată cu repetiție, pentru retrocedarea ilegală a mii de hectare de pădure, pășuni și de teren intravilan
Articolul următorProvocare pentru DNA! Se dezbate închiderea Haldei de Zgură a Sidex, dar sunt două rapoarte, unul de 247 de pagini, altul de 80