Sursa: Facebook

Adrian Veştea probabil a rezolvat toate problemele din ministerul pe care îl conduce – cel al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, așa că a trecut la „next level”, respectiv discuții despre planurile din interiorul PNL, referitoare la măsurile de austeritate pentru reducerea deficitului bugetar.

Nu ar fi de mirare, dat fiind că Veștea este membru PNL, astfel că a ținut să asigure că formațiunea din care face parte a fost și va fi un partener al mediului de afaceri, motiv pentru care nu vede cu „ochi buni” creşterea impozitelor în acest domeniu.

Potrivit propriilor declarații, preluate de Știri pe Surse, ministrul Veștea a „atacat” ușor și domeniul care ar trebui să îl preocupe, explicând că PNL are în vedere eficientizarea aparatului administrativ, prin comasarea unor instituţii sau prin reorganizări.

Astfel, ministrul a arătat că sunt necesare reorganizări „la nivelul fiecărei organigrame şi a fiecărei cheltuieli în care este implicată instituţia publică”, urmând „o serie de măsuri care se vor vedea în perioada următoare”, măsuri care însă până acum nu ar fi fost necesare. Pentru că, în opinia lui Adrian Veștea, „România a avut o creştere economică, raportată de instituţiile care evaluează acest lucru şi din acest motiv cred că a existat o soluţie acoperitoare. În prezent ne dăm seama că acest val care a venit pe seama războiului, pe seama creşterii preţului la utilităţi, pe ceea ce se întâmplă şi vedem că această situaţie nu se întâmplă doar în România, şi alte ţări iau măsuri, regândesc sistemul administrativ”.

PNL a fost permanent partenerul mediului de afaceri. De altfel, de fiecare dată, am militat pentru cota unică, am militat pentru a avea un echilibru pentru tot ceea ce înseamnă legislaţia pe partea de impozitare. Nu suntem adepţii de a creşte, sub nicio formă, impozitele în zona mediului de afaceri. (…)

Ţinând cont de faptul că consider că este o perioadă istorică, o perioadă pe care România nu a mai traversat-o niciodată, putem spune cu adevărat că există o infuzie de capital. Evident că toată această infuzie de capital care vine în special dinspre programele Comisiei Europene care sunt alocate României, fie că vorbim de programele operaţionale regionale, fie că vorbim de PNRR, poate duce la o şansă prin care companiile româneşti pot să aibă o resursă financiară prin care să poată implementa foarte multe proiecte. Şi autorităţile locale, de altfel.

Ceea ce este cert este că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar care este negociat cu Comisia Europeană. De altfel, în afară de acest deficit bugetar, fiecare minister în parte a avut de îndeplinit foarte multe jaloane, în aşa fel încât să putem lua această resursă care este alocată de către Uniunea Europeană. Această alocare vine şi cu anumite restricţii şi reforme pe care noi trebuie să le facem. Cred că nimănui nu îi place să parcurgem această perioadă”, a precizat Veştea, potrivit sursei citate.

Articolul precedentDirectorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru corupție
Articolul următorProiectul de act normativ privind strategia națională de vaccinare în România până în 2030, în dezbatere publică