Florin Cîțu și Ludovic Orban

Niciun moment de respiro în campania internă a PNL pentru cea mai înaltă funcție din partid. Înțepăturile dintre cei doi contracandidați – Ludovic Orban și Florin Cîțu – devin din ce în ce mai directe, într-o înverșunare crâncenă.

În această seară, Ludovic Orban a mai găsit o ocazie de a se lăuda cu realizări, în timpul alegerilor din cadrul filialei PNL Sector 3. În final, Antonel Tănase, fostul secretar general al Guvernului Orban, a câştigat preşedinţia PNL Sector 3 cu 325 de voturi, faţă de cele 151 de voturi obţinute de Claudia Benchescu, iar fostul premier nu a scăpat ocazia de a reaminti tuturor ce a făcut în cei câțiva zeci de ani de politică.

Potrivit propriilor declarații preluate de Hotnews, Orban luptă de 30 de ani cu PSD, referirea fiind cu direcție, în condițiile în care și premierul Florin Cîțu a punctat de câteva ori în această campanie liberală că este dușman de moarte al social democraților.

Spre deosebire de Orban, totuși, premierul Cîțu nu a fost în partidul care, alături de PSD, a alcătuit celebrul USL. E adevărat, în iarna lui 2011 când s-a născut USL, Orban – pe atunci deputat PNL, a fost singurul care a votat împotriva înființării acestei alianțe, explicând că „amestecarea stângii cu dreapta nu este sănătoasă pentru democrație”.

Orban a intrat în politică în anii 90, fiind consilier local, iar în perioada 1999 – 2000 a fost secretar de Stat, şef al Departamentului Informaţiilor Publice al Guvernului, pentru ca din 2004 să fie votat viceprimar al Bucureștiului. Trei ani mai târziu, în 2007, a devenit ministru al Transporturilor după scoaterea PDL de la guvernare. În acea perioadă, pe când era ministru al Transporturilor, a provocat un accident de circulație în zona Cotroceni, în care a acroșat o minoră și a declarat incidentul după aproape 30 de ore. A rămas fără permis de conducere, iar Parchetul General l-a găsit nevinovat și a închis dosarul de vătămare corporală și fals în declarații.

N-am stat bine niciodată în relaţia cu şefii, că nu mi-a plăcut niciodată să fiu ţuţăr. Sunt unii care se proclamă mai nou campioni ai luptei împotriva PSD.

Eu nu proclam acest lucru, dar (…) am participat la toate bătăliile cu hidra comunistă care s-a travestit sub diferite nume de-a lungul ultimilor 30 de ani. Am fost un luptător în prima linie chiar şi atunci când unii dintre colegii mei făceau blaturi cu PSD.

Vă garantez că PNL rămâne principalul adversar al PSD şi al modului distructiv în care PSD afectează România”, a spus Orban în această seară, în sectorul care tocmai i-a devenit „fief” după alegerea fostului său om de încredere.

Articolul precedentIohannis a renunțat la un consilier prezidențial, care i-a fost și consilier personal, pentru a-l numi ambasador în SUA
Articolul următorVagon-cisternă, cu 56 de tone de combustibil, în flăcări între Buşteni şi Azuga