Cristina Breahnă-Pravăț, senator PSD și fost consilier local al Municipiului Bacău până a fi validată parlamentar, îl acuză pe edilul Lucian Daniel Stanciu Viziteu că încalcă legea și face angajări ilegale pe bandă rulantă.

Social democrata reîncălzește un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție de luna trecută, prin care se anunța că mai mulți funcționari ai primăriei au fost trimiși în judecată, însă în care se arată că edilul Bacăului nu ar fi avut nicio implicare.

Are însă Cristina Breahnă-Pravăț în sprijinul afirmațiilor o legătură mai veche a fostului vicepreședinte al Camerei Deputaților Viziteu cu unul dintre inculpații din dosar, Ionuț Avram, pe care acesta încercase să îl angajeze. Însă, din ce comunica DNA pe 23 iulie, „în cursul anului 2020, inculpatul Barbu Ion (consilier în cadrul Compartimentului Corp Control din Primăria Municipiului Bacău – n.r.) ar fi întocmit documentația pentru angajarea inculpaților Avram Ionuț și Cochior Andreea – Elena pe câte un post de inspector de specialitate în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Bacău, în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că aceștia nu îndeplineau condițiile de studii necesare (absolvirea unor studii superioare) pentru ocuparea acestor funcții.

Ulterior, documentele respective ar fi fost înaintate primarului municipiului Bacău care, fără vinovăție, la data de 05 noiembrie 2020, a emis două dispoziții în baza cărora inculpații Avram Ionuț și Cochior Andreea – Elena ar fi fost angajați pe posturile menționate mai sus. Deși cei doi inculpați ar fi fost notificați în repetate rânduri să depună la dosarul de personal și diplomele care atestau absolvirea studiilor superioare, doar inculpatul Avram Ionuț ar fi depus o adeverință aparent emisă de o universitate, falsificată chiar de el. Prin aceste demersuri, până în luna martie când au încetat efectiv raporturile de serviciu, cei doi inculpați ar fi obținut nelegal venituri (drepturi salariale) în valoare totală de 26.607 lei (Avram Ionuț -11.872 lei și Cochior Andreea – Elena – 14.735). Primăria municipiului Bacău nu s-a constituit parte civilă în cauză deoarece debitul a fost achitat în integralitate de către cei doi inculpați”.

Primarul Stanciu Viziteu, care este și președinte USR Bacău, a explicat la acea dată pe Facebook situația și a promis că atât el cât și angajații primăriei (probabil cei care nu au intrat în vizorul DNA) vor rămâne „transparenți și corecți”.

Imediat cum am aflat despre situatie am dispus încheierea contractelor de muncă, iar cei doi au plătit prejucidiul, adică salariile pentru lunile în care au fost angajați. Nu pot să comentez mai mult pentru că procesul este în curs. Eu nu am niciun fel de implicare în proces, în comunicatul DNA se specifică clar acest lucru. Regret că cei trei au ajuns in această situație. Am avut și voi avea în continuare încredere în toți angajații primăriei. Prioritatea mea și a tuturor angajaților din Primăria Municipiului Bacău rămâne interesul public. Am plecat la drum împreună cu scopul de a face lucruri bune pentru băcăuani, de a moderniza orașul, de a face investiții majore în sistemele publice de sănătate și de educație și în infrastructura orașului. Scopul nostru este de a face viața băcăuanilor mai bună”, asigura edilul Bacăului.

Dar, după cum am arătat, senatorul PSD a găsit o legătură, și avertizează că Viziteu știa foarte bine că persoanele respective nu aveau studii superioare, însă a făcut-o pe inocentul. Și, în acest context, al angajărilor, Cristina Breahnă-Pravăț face o paralelă între dosarul în care a fost judecat și condamnat fostul său președinte de partid, Liviu Dragnea, și situația în care se află Viziteu.

Viziteu făcea angajări fictive/ilegale încă de când era vicepreşedintele Camerei Deputaților, adică demnitar al statului român!
Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune a celui care conduce, astăzi, destinele Bacăului, aceasta fiind concurată cu succes de patima angajărilor ilegale/fictive, realizate cu concursul acestuia de pe vremea când Viziteu ocupa una din cele mai înalte demnități în fruntea statului român, cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Dovada o reprezintă angajarea unor sfertodocți, fără studii superioare, în posturi cheie ale Camerei Deputaților, mai exact o normă întreagă pentru amicul fără şcoală Avram, în cadrul Departamentului Secretariatului Tehnic al Direcției Secretariate Tehnice, Registratură și Arhivă – Cabinet Vicepreședinte Lucian Stanciu -Viziteu, în baza solicitării acestuia din urmă.
Viciul e viciu și acesta a continuat în formă agravată, după ce Viziteu a ajuns primarul Bacăului, când a “uitat” că serviciul resurse umane al Camerei Deputaților a refuzat angajarea lui Avram pe un post cu studii superioare, din cauză că nu le avea: astfel, a ordonat angajarea amicului de păcănele chiar la propriul cabinet de primar, pe un post pentru care studiile superioare erau obligatorii.

Chiar dacă Viziteu e complet pe din afara competenței administrative, dovedind o nepricepere strigătoare la cer, refuz să cred că are memoria atât de scurtă încât să fi uitat, în doar câteva luni, că neşcoliții pe care i-a angajat la Camera Deputaților au rămas la fel de neşcoliți şi după ce el a ajuns primar.

Nu ai cum să nu te întrebi când și unde a pus în practică vreodată administrația USR-PNL sloganul “Fără penali în funcții publice”?! Când au făcut angajări fictive la Camera Deputaților sau când au făcut angajări penale la Primăria Bacău?
Nu ai cum să nu te întrebi cine este mai penal? Dragnea, care pentru niște angajări așa-zis fictive, a stat ani buni la închisoare, sau Viziteu, care a comis infracțiunea în formă continuată, şi pozează de zor în îngerul neprihănit al “revoluției bunei guvernări”???

P.S. Băcăuanii așteaptă explicații, domnule Viziteu! Vă caracterizează “dreptul la tăcere” și pe dumneavoastră și pe băieții “deștepți” cu afinități PNL-USR, când trebuie să oferiți justificări cetățenilor, dar nu și când vă lăudați pe Facebook cu rezultatele obținute ca urmare a implicării celor din PSD în realizarea unor obiective importante pentru județul și municipiul Bacău!”, scrie senatorul Cristina Breahnă-Pravăț.

Articolul precedentAlina Gorghiu, sigură de victoria lui Cîțu la Congres
Articolul următorRotație de cadre: secretar general adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mutat la Ministerul Energiei pentru 6 luni