Sursa: Facebook

Nimic nu se pierde, totul se transformă în ministere, indiferent de forțele politice care își dispută supremația. Ieri, un secretar general adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene despre care se spune că ar fi fost un om de bază al Elenei Udrea și-a făcut bagajul pentru a păși în Ministerul Energiei.

Carmen Moraru pe numele său nu a avut o poziție importantă doar în vremea în care Udrea era pe cai mari, ci și ulterior, indiferent de partidul aflat la guvernare.

Potrivit deciziilor semnate de premierul Florin Cîțu și publicate în Monitorul Oficial, de ieri a încetat exercitarea, „cu caracter temporar, prin detașare, de către doamna Carmen Moraru a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”, însă totul s-a reparat: doamna a fost detașată pe funcția publică vacantă „din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Energiei”.

Ambele decizii au la bază o propunere a Ministerului Energiei din 13 iulie 2021, și, potrivit celei de-a doua decizii, Moraru e ținută un pic „în probe”: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Carmen Moraru, director al Direcției monitorizare, Direcția generală organism intermediar pentru transport din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Energiei, pentru o perioadă de 6 luni”.

Carmen Moraru a fost director în Ministerul Turismului în mandatul Elenei Udrea și omul de încredere al acesteia în organizarea Galei Bute, ba chiar a fost martor în dosarul DNA despre Gala Bute și a colaborat cu anchetatorii, furnizându-le informații despre circuitul banilor. Pe 7 noiembrie 2019 a fost numită de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la cererea ministrului Marcel Boloș.

Anterior, în 2013, Moraru fusese angajată de Ramona Mănescu, ministru al Transporturilor, ca director peste Direcția de verificare a corectitudinii folosirii banilor europeni în minister, în timp ce în 2018, ministrul PSD al Transporturilor de atunci, Lucian Șova, a promovat-o ca vicepreședinte al grupului de lucru Working Party on Transport-Intermodal Questions and Networks, un format de lucru al UE.

Articolul precedentUn senator îl acuză pe primarul Bacăului: „Făcea angajări fictive/ilegale încă de când era vicepreşedintele Camerei Deputaților”
Articolul următorVergil Chițac, reclamat de Organizația Patronală Mamaia