Vergil Chițac, reclamat de Organizația Patronală Mamaia

Lărgirea litoralului, dar și Regulamentul parcărilor, motive de nemulțumire pentru operatorii în turism

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a afirmat în cadrul unei dezbateri pe tema turismului faptul că Organizația Patronală Mamaia i-a făcut plângere din cauza regulamentul parcărilor, pe care l-ar vrea abrogat, relatează presa locală.

„Și acum ajungem la Legea de înființare a Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD). La Constanța suntem în curs de definitivare a statutului acesteia, 99% este gata. Pentru că nu putem promova decât prin OMD atât Mamaia, cât și Constanța ca destinație turistică. Acesta este un loc care trebuie să devină destinația turistică cea mai importantă. Aici avem cea mai veche istorie din tara noastra. Noi călcăm aici pe istorie. Deci din această perspectivă, OMDul trebuie să funcționeze”, a declarat edilul Constanței.

Potrivit edilului, în OMD (jumătate aparține municipalității) fac parte  două dintre organizațiile patronale, de altfel cele mai reprezentative, Resto – care reprezintă turismul din restaurante și beach baruri, respectiv Mamaia – a celor care dețin active hoteliere.

Doar că aceasta din urmă este nemulțumită de faptul că trebuoe să asigure locuri de parcare, potrivit Regulamentului parcărilor, a decis să îi facă plângere în instanță primarului, cerându-i abrograrea  respectivului regulament.

„Numai că trebui să ne și înțelegem. Ori ce constat eu: una din asociații mi-a făcut plângere în instanță, prealabilă, pentru că nu îi convine Regulamentul parcărilor din Constanța, întrucât i-am obligat să închirieze parcări pe care să le ofere turiștilor. (…) Din această perspectivă, cred că trebuie să facem OMDul, dar trebuie să ne păstrăm în limitele legii și trebuie să colaborăm. Ca să funcționeze”, a declarat Chițac.

Plaja lărgită, beneficiu pe termen lung

În opinia sa, edilul consideră că absența unui număr mare de turiști, în special în partea de nord a stațiunii Mamaia, este rezultatul unei „promovări mediatice nemeritate”, adăugând că extinderea plajelor este un „proiect pentru 50 de ani, în acre s-au investit milioane de euro, așa trebuie privit. 70 de hectare de plaje se adaugă teritoriului național. Restul sunt inconveniente de început. Lucrurile se vor așeza”, a mai spus primarul Constanței.

Vergil Chițac are soluții pentru turiștii nemulțumiți de la Mamaia

Articolul precedentRotație de cadre: secretar general adjunct la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, mutat la Ministerul Energiei pentru 6 luni
Articolul următorDrulă îi răspunde premierului după „tăierea” rectificării bugetare