Alina Gorghiu (captură video)

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat la România 9 (TVR) că membrii PNL vor alege „pragmatic” la Congres, fapt care îl dă ca sigur câștigător pe premierul Florin Cîțu, mai ales în contextul în care acesta a reușit să se țină aproape de unele dintre liniile indicate de Comisia Europeană.

Sunt foarte sigură pe opțiunea pragmatică, rațională, a membrilor de partid. Când proiectezi viitorul PNL și vrei guvernare stabilă, performanță, te uiți că perspectiva creșterii economice dată de Comisia Europeană este de 7,4% anul acesta cu premier Cîțu. Economia merge, PNL guvernează bine. Suprapunerea dintre funcția de premier si președinte PNL este dezirabilă. Este alegerea pragmatică, nu emoțională.

a declarat Alina Gorghiu la România 9

Totodată, fostul lider liberal a ținut să precizeze faptul că după Congresul din 25 septembrie, că nu vor fi „tăieri de capete” în rândul susținătorilor lui Orban ori ai lui Cîțu, așa cum se vehiculează în spațiul public. Mai mult, aceasta i-a asigurat pe liberali că nu vor fi făcute diferențe între cele două tabere. „Vă garantez că nu vor urma tăieri de capete, vă asigur că nu va fi cazul de niciun fel de vendetă. Îi asigur pe colegii mei care pot fi intoxicați de diverse mesaje”, a mai spus Gorghiu.

Orban copiază discursul lui Dragnea și se victimizează

Alina Gorghiu a fost critică la adresa lui Orban, în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut de curând, referitor la implicațiile din exteriorul partidului în cursa pentru șefia formațiunii. Gorghiu a catalogat acele dicuții ca pe un soi de sensibilizare a opiniei publice, dar lipsite de sens.

„Orice fel de declarație emisă de un om politic cu greutate trebuie să aibă niste argumente în spate. Când arunci în spațiul public lucruri de asemenea gravitate. Eu cred că e o foarte mare greșeală copierea discursului lui Dragnea de anumiți colegi. E un soi de victimizare, de sensibilizare a opiniei publice că această competiție nu este corecta. Este fals. Cred că autorii acestor declarații ar trebuie să și le reprime, oricât de mult cred că ar fi benefice pentru campania domniilor lor, pentru că sunt extrem de lipsite de sens, de rațiune și duc la măcinarea încrederii în PNL”, a zis Gorghiu.

Orban îi reamintește lui Cîțu că deviza PNL este „Dezvoltăm România”, astfel că îi cere urgentarea PNDL 3

Articolul precedentPrimele pedepse în dosarul fraudei electorale de la Ciorani
Articolul următorUn senator îl acuză pe primarul Bacăului: „Făcea angajări fictive/ilegale încă de când era vicepreşedintele Camerei Deputaților”