Primele sentințe în dosarul fraudei electorale din comuna prahoveană Ciorani au fost pronunțate de Judecătoria Buzău. Este vorba despre patru dintre cele cinci dosare în care s-au încheiat acorduri de recunoaștere. Patru femei au fost condamnate la câte un an și opt luni de închisoare cu suspendare. În plus, instanța le-a interzis să mai ocupe o funcție publică pe o perioadă de doi ani. Cele patru femei trebuie să muncească şi în folosul comunităţii, la liceul din comuna Ciorani, pentru o perioadă de 60 de zile. 

Ele au fost găsite vinovare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată. Faptele au fost săvârşite în ziua alegerilor locale organizate în septembrie 2020. 

Pe rolul Judecătoriei Buzău se mai află încă un dosar al celorlalţi 23 de inculpaţi care nu au acceptat să facă acorduri de recunoaştere în cauză. Dosarul se judecă pe fond la Judecătoria Buzău, la solicitarea procurorului de caz, admisă de Curtea de Apel Ploieşti.

Cauza a fost trimisă spre judecată în alt judeţ, deşi competenţa era la Judecătoria Mizil, după ce din sediul instanţei au dispăr

La începutul lunii iunie,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au făcut percheziţii la sediul primăriei din Ciorani, dar şi la domiciliile supecţilor, inclusiv acasă la primarul Marin Voicu. Procurorii au exstins ancheta şi asupra alegerilor parlamentare pentru că există suspiciuni că şi la acest tur de scrutin rezultatele au fost falsificate.

Articolul precedentDaniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, remarcă „cât de curat” e sectorul acum, sub „bagheta” lui Clotilde Armand
Articolul următorAlina Gorghiu, sigură de victoria lui Cîțu la Congres
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...