Orban îi reamintește lui Cîțu că deviza PNL este „Dezvoltăm România”, astfel că îi cere urgentarea PNDL 3

Șeful liberalilor crede că PNDL 3 ar trebui să primească finanțare de cel puțin 40 de milioarde de lei

Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

„Investițiile în dezvoltarea comunităților locale nu au voie să se oprească!”, este de părere liderul liberal, Ludovic Orban. Mai mult, acesta consideră că este necesară demararea PNDL 3 „la modul foarte concret, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcțiune”.

Ludovic Orban a amintit că noile proiecte de infrastructură au nevoie de un timp rezonabil de pregătire și de suficient timp pentru implementare, astfel încât în comunitățile locale să se resimtă impactul pozitiv în următorii 2-3 ani

În plus, Ludovic Orban a mai spus că cel puțin 40 de miliarde de lei, pe o bugetare serioasă cu planificare multianuală, trebuie prevăzuți pentru PNDL 3, iar această sumă trebuie să vizeze dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă și canal. Cum am mai precizat, spațiul bugetar se deschide deja, pe măsură ce PNDL 1 și 2 ajung la final.

Șeful liberalilor a cerut, astfel, Guvernului să înceapă discuțiile aplicate „cu toate părțile interesate, pe un calendar clar, pentru a defini criteriile necesare pentru accesarea acestor fonduri de dezvoltare. Este prea puțin important cum se va numi noul program, esențial este ca acesta să nu rămână doar la stadiul de planuri, promisiuni și bune intenții”.

În mod evident, va trebui să ținem cont și de alocările preferențiale ale guvernărilor PSD și să oferim o compensare justificată acelor comunități locale discriminate pe criterii politice. Toate comunitățile locale au nevoie de aceeași șansă la dezvoltare, or este datoria Partidului Național Liberal să facă dreptate și în această privință.

Ludovic Orban, pe Facebook.

Orban a adăugat că deviza Partidului Național Liberal, „pentru care fiecare dintre primarii noștri au cerut anul trecut încrederea cetățenilor, a fost aceea că „Dezvoltăm România”, iar acest program înseamnă că trebuie să dezvoltăm fiecare comunitate locală”, a mai scris Orban pe Facebook.

Citește și: USR PLUS, nemulțumiți de rectificarea bugetară a lui Cîțu

Articolul precedentRomânia va da o mână de ajutor țărilor afectate de incendii
Articolul următor2 la 1 contra lui Stelian Ion. Premierul consideră că ministrul Justiției trebuie să se implice mai mult
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.