România va da o mână de ajutor țărilor afectate de incendii

„Noi am înaintat oferte de ajutor, dar depinde ce se acceptă”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat

România va ajuta țările afectate de incendiile masive de vegetație, din ultima perioada. În acest caz, țara noastră va da o mână de ajutor Turciei, Greciei, Macedoniei de Nord, însă și Italiei. Anunțul a fost făcut public de șeful DSU, Raed Arafat, cu foarte puțin timp în urmă.

Raed Arafat, despre ajutorul pe care România urmează să îl acorde: „Urmează să trimitem un ajutor în Grecia pentru incendii”

Șeful DSU a punctat că vorbim despre un moment greu pentru multe țări. „Noi am înaintat oferte de ajutor, dar depinde ce se acceptă. Noi am înaintat o propunere de a da un modul, cu 112 pompieri, mai multe echipamente și mașini”, a mai spus acesta, adăugând că instituția deja face pregătiri în ceea ce privește misiunea de ajutorare. „Oamenii se mobilizează și de mâine deja pleacă în Grecia”, a dat asigurari Raed Arafat.

Oficialul a mai menționat că, într-o primă instanță, detașările de pompieri se vor desfușura pe parcursul a zece zile, însă există posibilitatea ca perioada să fie prelungită, dacă situația o va cere. Modulul trimis va fi unul terestru, ceea ce reprezintă, de altfel, și o premieră pentru țara noastră.

Situația se prezintă a fi critică în țările menționate anterior, astfel că, în acest moment, este nevoie de ajutorul tuturor țărilor care pot îl pot oferi. Incendiile necontrolate face ravagii în Grecia, Turcia, Macedonia de Nord și Italia, locuințele oamenilor fiind distruse în anumite regiuni în totalitate.

Nici stațiunile turistice nu au scăpat de prăpadul focului, anumite plaje fiind, pur și simplu, rase de pe fața pământului, cu tot cu șezlonguri și beach baruri. Turiștii au fost, la rândul lor, evacuați din zonele considerate de risc.

În tot acest timp, locuitorii Atenei au fost sfătuiți să nu iasă din case.

Citește și: Incendii devastatoare în Italia, Grecia și Turcia. Autoritățile sunt depășite complet de situație

Articolul precedentUSR PLUS, nemulțumiți de rectificarea bugetară a lui Cîțu
Articolul următorOrban îi reamintește lui Cîțu că deviza PNL este „Dezvoltăm România”, astfel că îi cere urgentarea PNDL 3
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.