USR PLUS, nemulțumiți de rectificarea bugetară a lui Cîțu

Ședință „blitz” pentru „rectificarea” rectificării bugetare. Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR PLUS), a primit de aproape 10 ori mai puțin decât ar fi avut nevoie

Facebook: Florin Cîțu
Facebook: Florin Cîțu

USR PLUS se declară total nemulțumiți de modul în care a împărțit premierul Florin Cîțu banii destinați ministerelor, în contextul rectificării bugetare. Așadar, în cursul zilei de astăzi, liderii USR PLUS vor avea o ședință de urgență cu scopul de a „rectifica” rectificarea bugetară, cu emfază pe Ministerul Transporturilor.

Ministrul USR PLUS al Transporturilor, lăsat fără o parte din banii ceruți

Este important de menționat că ministrul Transporturilor a cerut, inițial, de aproape 10 ori mai mult, însă nu a primit nici pe departe cât a cerut. Mai exact, Cătălin Drulă a solicitat suma de 2,9 miliarde lei, care spera să-i acopere „găurile” din minister, în contextul accidentelor pe bandă rulantă, din ultima perioadă.

Acești bani ar fi urmat să fie folosiți pentru întreţinerea infrastructurii feroviare, întreţinerea infrastructurii rutiere, investiţii de capital în companiile subordonate pentru eficientizare şi redresare după pandemia COVID-19 și obligaţii de plată. Pentru toate acestea, Ministerului Transporturilor i-a fost alocată suma de 300 milioane de lei.

„În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri. Iar discutăm de finanțare și mă voi lupta să avem acești bani, în special din fonduri europene. 37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, spera, Cătălin Drulă, în data de 30 iulie 2021.

Toate astea în condițiile în care premierul Cîțu a pus deoparte 3 miliarde de lei în Fondul de Rezervă Bugetară. Cu alte cuvinte, bani destinați autorităților locale.

În acest context, liderii USR PLUS plănuiesc, în cursul acestei zile, o întâlnire pentru a rezolva situația, pe care ei o consideră gravă.

Pe de altă parte, premierul le cerea ieri miniștilor să fie responsabili atunci când cheltuie banul public. „Cer responsabiltate şi performanţă de la miniştri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuţia, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiţi”, a transmis, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Citește și: Se „ascute” lupta din USR PLUS

Articolul precedentCFR, licitație pentru modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița
Articolul următorRomânia va da o mână de ajutor țărilor afectate de incendii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.