Klaus Iohannis și Florin Cîțu (captură video)

Lucrurile nu sunt chiar fericite pentru ministrul Justiției, după ce s-au încins iarăși discuțiile pe tema desființării Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Dacă Stelian Ion a răspuns astăzi unor reproșuri aduse de președintele Klaus Iohannis referitor la mandatul său, în discuție „a intervenit” și premierul Florin Cîțu.

Stelian Ion crede că nu e vina sa că totul bate pasul pe loc, însă acum, opinia premierului este similară cu cea exprimată de Iohannis: ministrul Justiției trebuie să se implice mai mult.

În acest sens, Florin Cîțu a îndemnat totuși la dialog între liderii partidelor din Coaliția de guvernare, pe care a afirmat că îi susține. Însă, din ce a declarat premierul, ministrul Justiției trebuie să se cam mobilizeze.

Sunt de acord cu domnul preşedinte în cam totul, ideea este că noi avem aşteptări de la miniştri, avem obiective. Până la urmă eu am spus de fiecare dată şi la coaliţie haideţi să stăm la masă să discutăm, să găsim cea mai bună soluţie.

Sunt de acord să spunem până aici poate că nu am mers pe cel mai bun drum. Mergem înapoi să găsim soluţia. Obiectivele noastre sunt aceleaşi: desfiinţarea SIIJ, modificarea legilor justiţiei. Trebuie să recunoaştem cu curaj câteodată că poate nu am găsit cea mai bună soluţie.

Dar până la urmă trebuie să mergem să căutam această soluţie şi bine înţeles că este rolul ministrului Justiţiei să vină şi să împingă aceste proiecte de la spate”, a declarat premierul, cu referire la desființarea SIIJ și la Legile Justiției.

Articolul precedentOrban îi reamintește lui Cîțu că deviza PNL este „Dezvoltăm România”, astfel că îi cere urgentarea PNDL 3
Articolul următorBombă pitită în buzunarele timișorenilor. Cum au făcut autoritățile datorii pentru a acoperi jaful de la Colterm