Sursa foto: Pixabay - Dimitro Sevastopol
Sursa foto: Pixabay - Dimitro Sevastopol

Președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat că dacă Ucraina va primi lansatoare de rachete Himars, armata rusă va lovi „ținte de care încă nu s-a atins”, informează agenția rusă TASS.

Liderul de la Moscova nu a precizat care ar fi țintele, afirmând că livrarea de armament doar prelungește războiul.

Președintele Ucrainei a anunțat că dorește să-și echipeze armata cu sisteme ce pot fi încărcate cu tipuri diferite de muniție pentru  a lovi mai multe ținte rusești, cum ar fi stocurile de arme.

Joe Biden, președintele Statelor Unite, s-a angajat să trimită Ucrainei lansatoare de rachete Himars după ce Kievul a dat asigurări că nu vor folosi armele pentru a ataca un teritoriu rusesc.

Războiul din Ucraina continuă. Mii de soldați ruși și-au pierdut viața de la debutul războiului din 24 februarie. Papa Francisc, apel disperat pentru pace în lume

Chiar dacă Ucraina dispune de lansatoare de rachete multiple, furnizate de Cehia, Zelenski a precizat că sunt sisteme vechi, din perioada Războiului Rece. În urmă cu o zi, Kievul a fost bombardat de către armata rusească, atacurile vizând căi ferate și infrastructuri.

Războiul din Ucraina și Rusia nu a trecut neobservat de liderul Bisericii Catolice, care a făcut din nou apel la negocieri de pace. Suveranul Pontif a rugat liderii națiunilor să nu „conducă umanitatea la distrugere.”

La 103 de zile de la începutul conflictului ruso-ucrainean, Papa Francisc a cerut negocieri reale și o încetare a focului „pentru găsirea unei soluții prin care țipătul disperat al oamenilor care suferă să fie auzit, în respect pentru viață”.

Totodată, șeful Bisericii Catolice a anunțat că așteaptă momentul prielnic să facă o vizită în Ucraina, precizând că nu este ușor de luat o decizie, luând în considerare atacurile continue ale rușilor asupra orașelor ucrainene.

De asemenea, săptămâna aceasta, Papa va primi mai mulți reprezentanți ai guvernului ucrainean.

Încă din prima zi de conflict între cele două țări, Papa Francisc a multiplicat apelurile de pace, dar fără să fi numit direct nici pe Vladimir Putin și nici Rusia.

Citește și articolul: Pele îl roagă pe Putin să oprească războiul: ”Puterea de a opri acest conflict este în mâinile dumneavoastră”

Articolul precedentRomânia și Ungaria, singurele țări din UE cu cele mai puține femei în guvern
Articolul următorFermierii susțin că muncesc pe „doi lei” din cauza Programului „Tomata”. Prețul roșiilor a scăzut la comercianții en-gros
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.