Sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

Institutul Național de Sănătate Publică(INSP) susține într-un raport oficial că a început vaccinarea împotriva Covid 19 cu a patra doză, deși aceasta nu este autorizată în România.

Potrivit datelor publicate azi, 5 mai INSP menționează că 21 de români ar fi fost vaccinați cu doza a patra de vaccin: 19 cu Pfizer și două cu Moderna. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, preciza, recent, că românii abia s-au imunizat cu doza a treia și nu poate fi luată în calcul, la acest moment, administrarea dozei a patra.

Prin urmare, datele publicate de INSP nu sunt reale. Se încearcă o raportare care să ne facă să uităm de milioanele de doze expirate, aruncate la gunoi sau de următoarele 39 de milioane de doze care vor veni în țară, un număr care depășește cu mult populația României(?) Până la acest moment, nu am reușit să onținem un punct de vedere de la Ministerul Sănătății sau de la INSP, însă vom reveni cu un punct de vedere oficial, imediat cum îl vom obține.

Cum a ajuns România să plătească 39 de milioane de doze anti- Covid și să arunce la gunoi alte două milioane

Campania de vaccinare anti-Covid a debutat în decembrie 2020, în timpul guvernului condus de Florin Cîțu(PNL). Miniștri ai Sănătății au fost, pe rând, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, ambii de la USR. Niciunul dintre cei trei nu își asumă achizițiile inutile de vaccinuri. Florin Cîțu a ajuns, însă, să o acuze pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, încercând să acrediteze ideea că ea este cea care a impus tuturor statelor UE să încheie astfel de contracte de vaccinuri, cu mult peste nevoile reale ale populației care se poate imuniza.

Alexandru Rafila(PSD), ajuns acum la conducerea Ministerului Sănătății, spune, însă, că Guvernul României, la fel ca toate celelalte, a primit notificare să spună exact de câte doze are nevoie.

A existat o solicitare expresă care se referea la livrările din anul 2022 şi 2023, a existat un interval de câteva zile în care puteam să spunem da, dorim sau nu dorim sau puteam cel puţin să încercăm să spunem ceva. Urmare a acestei aprobări tacite – nu am avut niciun fel de intervenție practic noi – s-a semnat acel document care stipula că pentru 2022 şi 2023 se va achiziționa o cantitate de 39 de milioane de doze”, a explicat Alexandru Rafila, la România TV.

Prin urmare, vaccinarea anti-Covid rămâne un haos și o neputință a politicienilor din România, ale căror efecte nu pot fi combătute prin administrarea vreunui „ser”.

Vă recomandăm să citiți și: Florin Cîțu, despre achiziția de vaccinuri împotriva COVID: ​Putem să o anchetăm pe Ursula von der Leyen

Articolul precedentCiolacu, despre protestul STB: ”Răzbunarea nu rezolvă siguranța transportului zilnic”
Articolul următorMihai Chirica și Costel Alexe, de la zmei la mielușei. Președintele PSD Iași: „Sunt ignoraţi de toţi liderii politici de la Bucureşti”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”