Sursa foto: Medpage Today

Reprezentanții companiei farmaceutice Pfizer au anunțat că pastila Paxlovid împotriva Covid-19 este eficientă și împotriva variantei sud-africane Omicron, relatează EFE.

Conform primelor studii, pastila produsă de companie reduce riscul de spitalizare sau deces cu 90%, dacă este administrată în primele cinci zile ale apariției simptomelor.

„Am dezvoltat în mod specific Paxlovid pentru a menţine activitatea sa împotriva coronavirusului, precum şi a variantelor ce provoacă în prezent îngrijorare şi care suferă mutaţii în structurile glicoproteice”, a spus Mikael Dolsten, cercetător la Pfizer, relatează sursa citată.

Pastila a fost aprobată în Statele Unite

Pastila dezvoltată de Pfizer, Paxlovid, a fost aprobată pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani pentru prima dată în SUA, iar Agenția Europeană a Medicamentului a asigurat că poate fi folosită pentru tratarea persoanelor infectate cu coronavirus care nu prezintă un risc de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Totodată, în decembrie anul trecut, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a discutat cu reprezentanții companiei farmaceutice pentru a aduce în țara noastră pastila anti-Covid.

De asemenea, pe lângă medicamentul produs de Pfizer, spre sfârșitul lunii decembrie, Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat pastila dezvoltată de grupul farmaceutic Merck. Autorizația a venit la doar o zi distanță după ce Paxlovid a primit undă verde. Pastila numită Molnupiravir trebuie administrată în opt doze pe zi, timp de cinci zile. Administrarea acestei pilule reduce spitalizarea și decesul cu 30%.

Germania a anunțat că în luna ianuarie a acestui an, peste 1 milion de pastile împotriva COVID-19 vor fi folosite în tratarea persoanelor infectate. Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a adăugat că medicametul dezvoltat de Pfizer pare foarte promițător.

Medicamentul produs de compania farmaceutică conține un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 și reduce capacitatea virusului de a se replica.

De asemenea, Canada a autorizat utilizarea medicamentului produs de Pfizer, agenția federală de sănătăte precizând că pastila va fi adminsitrată adulților cu vârstă de peste 18 ani.

Ministerul Sănătății a declarat că primele pastile, în număr de peste 30.000, au ajuns în Canada la începutul lunii ianuarie, urmând că în februarie și martie, compania farmaceutică să livreze alte 120.000 de pastile.

A doua pastilă anti-COVID-19 a fost autorizată în SUA

Articolul precedentUn „fotograf profesionist” căuta minore pentru prostituție. A anunțat totul pe OLX, fără nicio jenă
Articolul următorGreva spontană de la STB paralizează transportul public de suprafață
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.