69 de membrii PNL Madrid au decis să își dea demisia din partid și să se alăture lui Ludovic Orban în Forța Dreptei. Semnatarii demisiilor au precizat că decizia vine în contextul în care valorile liberale și principiile care stau la baza democrației au fost uitate de conducerea PNL.

De asemenea, aceștia susțin că la Congresul ce a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, a fost înlocuit „ un preşedinte nereprezentativ cu un alt preşedinte nereprezentativ.”

„(…) Iar speranţele noastre ca după aventura „echipei câştigătoare” cu marioneta Florin Cîţu, să putem alege, într-un Congres extraordinar, o altă conducere care să ne reprezinte, au fost spulberate”, se arată în scrisoare, potrivit ziare.com.

Partidul condus de Ludovic Orban, singurul care poate readuce liberalismul pe linia de plutire

Cei 69 de membri PNL Madrid au mai precizat că Nicolae Ciucă, noul lider PNL, nu are vechimea necesară pentru a fi președinte, iar formarea sa nu îl recomandă pentru a conduce un partid de orientare liberală.

„Dovada faptului că domnul Ciucă nu respectă valorile liberale ale egalităţii ȋn drepturi şi transparenţa deplină ȋntr-o funcţie publică este şi felul ȋn care a abuzat de puterea conferită de funcţia de premier pentru a ȋmpiedica un proces legal şi transparent de verificare a tezei sale de doctorat”, se mai arată în postare.

Totodată, semnatarii au declarat că Forța Dreptei este singurul partid din România care „revendică orientarea liberal-conservatoare” și programul politic promovat de PNL.

„Sperăm să nu fim dezamăgiţi şi de acest proiect politic, deoarece încă o dezamăgire ar fi mult prea mult şi probabil vom renunţa definitiv la a mai acorda interes politicii, ceea ce considerăm că ar fi foarte periculos pentru viitorul democraţiei din România”, au concluzionat aceștia.

Reamintim că pe 10 aprilie, Nicolae Ciucă a fost ales președinte al PNL, după ce Florin Cîțu a demisionat din fruntea partidului. Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Niclae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor. Totodată, au fost 159 de abțineri.

Citește articolul: Crin Antonescu, despre PNL: ”Partidul a revenit într-o poziție ceva mai durabilă”

Articolul precedentCadoul lui Nicușor Dan pentru bucureșteni: Sălbăticie, urâțenie și multă fâneață. Primarul Sectorului 5 i-a cules flori sălbatice din patratiile care îi aparțin în acte
Articolul următorSchimbare majoră pentru utilizatorii de Twitter. Planul lui Elon Musk va da bătăi de cap guvernelor din întreaga lume
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.