Sursa foto: Facebook

La câteva săptămâni după ce a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk a anunțat că are de gând să introducă, în special pentru firme și guverne, o taxă pentru a utiliza platforma, informează Reuters.

Cu toate acestea, miliardarul a anunțat că pentru utilizatorii ocazionali, platforma va fi în continuare gratuită. De-a lungul anilor, Twitter nu a reușit să ajungă să facă bani ca alte platforme media, cum ar fi Facebook, Instagram sau YouTube.

După ce a cumpărat Twitter, Musk a anunțat că are de gând să schimbe total platforma, să o îmbunătățească cu noi funcții.

Taxe pentru firme și guvernele lumii pentru a posta pe Twitter. Când se va aplica noul cost dorit de miliardarul Elon Musk

Reamintim că în prezent, Twitter are un serviciu de abonament, care oferă mai multe funcții, oferta premium fiind de 2,99 de dolari pe lună în SUA. Astfel, utilizatorii pot anula tweet-urile sau să le marcheze.

Miliardarul a anunțat, în urmă cu ceva timp, că vrea să reducă prețul la serviciul de abonament și să introducă interdicții la anumite reclame. Mai mult, acesta a spus că toate mesajele ar trebui să fie criptate, astfel încât nimeni să nu poată spiona sau pirata mesajele utilizatorilor.

De asemenea, Musk a reamintit că e nevoie ca Twitter să scape de troli, roboți și escroci. „Nu vrem ca oamenii să fie păcăliţi cu banii lor şi aşa ceva”, a spus acesta.

Mai mult, la o conferință din luna aprilie, miliardarul a precizat că își dorește ca platforma să se schimbe radical sub tutela sa.

”Cred că este foarte important să existe o arenă incluzivă pentru libertatea de exprimare”, a spus el la acea vreme. El a amintit că este nevoie de o moderare a conținutului pentru a putea face față apelurilor explicite la ură și violență.

Citește și articolul: Elon Musk dă 100 de milioane de dolari oricui invetează tehnologia perfectă de captare a emisiilor de dioxid de carbon

Articolul precedentPNL, în cădere liberă. Zeci de liberali se alătură partidului condus de Ludovic Orban
Articolul următorUcraina continuă să scrie unul dintre cele mai victorioase capitole din istoria sa. Zelenski: „Soarta statului nostru şi viitorul continentului nu sunt hotărâte doar pe câmpul de luptă”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.