Sursa foto: Facebook

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume l-a provocat pe Vladimir Putin la o confruntare unu-la-unu, precizând că cine va câștiga decide soarta Ucrainei.

Miliardarul care i-a propus această întâlnire este Elon Musk, șeful Tesla și SpaceX, acesta lansând provocarea printr-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter.

„Îl provoc pe Vladimir Putin la o singură luptă. Miza este Ucraina”, a scris Musk. De asemenea, numele președintelui rus a fost scris cu litere slave. Întrucât Putin nu are cont de Twitter, miliardarul a etichetat contul oficial al președinției ruse, întrebând retoric dacă sunt de acord cu o astfel de luptă.

Lumea democratică versus Putin. Miza: pacea mondială

Printre primii care au reacționat la postarea lui Elon Musk a fost primarul Kievului, Vitali Klitschko. Acesta i-a răspuns cu trei emoji-uri ce sugerează o îmbrățișare. Reamintim că fostul boxer a povestit în urmă cu câteva zile că a ucis șase ruși în încercarea de a apăra capitala Ucrainei de invazia rusească.

CEO-ul SpaceX a intervenit în războiul ruso-ucrainean, fiind de partea lui Zelenski. Acesta i-a trimis șefului statului o serie de antene satelit Starlink destinate să protejeze accesul la internet în țară.

Mai mult, Zelenski a avut o discuție cu Musk pe 6 martie, afirmând că în următoarele zile, Ucraina va primi antene Starlink pentru a ajuta toate orașele distruse fără acces la internet.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Zelenski i-a mulțumit pentru tot sprijinul pe care l-a acordat poporului său, afirmând că îl așteaptă în Ucraina după ce războiul va lua sfârșit.

 „Îi sunt recunoscător pentru că a sprijinit Ucraina cu cuvinte și fapte”, a spus Zelenski într-un mesaj pe twitter despre Elon Musk.

Reamintim că astăzi a avut loc cea de-a patra rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, aceasta fiind amânată pentru marți. Fondul Monetar Internațional a precizat că războiul ruso-ucrainean ar putea contracta economia Ucrainei cu aproape 35%, punând în pericol securitatea alimentară mondială.

Totodată, ONU a anunțat că va sprijini financiar cu încă 40 de milioane de dolari ajutorul umanitar din Ucraina.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentAgent Green: “Trebuie oprită betonarea ultimelor râuri sălbatice din România”
Articolul următorSprijin consistent din partea Bisericii Ortodoxe Române pentru refugiații ucraineni
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.