Sursa foto: Facebook - Agent Green
Sursa foto: Facebook - Agent Green

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, Agent Green, organizația neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului, a precizat că se fac eforturi maxime pentru a opri betonarea ultimelor râuri sălbatice din România.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiei insistă să salveze aceste râuri de “găștile criminale din Parlament care folosesc criza energetică pentru a-și satisface propriile interese sau incompetențe, după caz”.

Agent Green: “Găștile criminale din Parlament intenționează să desființeze arii protejate sau să mute limitele acestora pentru a face loc unor hidrocentrale ineficiente”

În textul postării, membrii Agent Green precizează că organizațiile non-guvernamentale au reușit să ia cuvântul de două ori la Senat. Totuşi, de fiecare dată, au fost întrerupte de membrii comisiilor. Practic, nu a putut avea loc o discuție civilizată.

Am subliniat din nou că propunerea încalcă Directivele Europene de protecție a mediului și va scoate din ilegalitate proiecte cu impact negativ major de mediu, dar cu aport infim la sistemul energetic.

Majoritatea senatorilor au avut un discurs populist, bazat pe „ce consideră”, fără să apeleze la dovezile științifice puse în față de către specialiști”, arată organizația neguvernamentală non-profit pentru protecția mediului, în textul publicat astăzi, 14 martie.

Deputaţii pot, prin votul lor, să schimbe situaţia râurilor din România

Prin urmare, dacă această lege va fi promulgată, hidrocentralele Bumbești-Livezeni și Răstolița doar vor mai înghiți câteva de sute de milioane de euro în următorii ani, fără să aducă beneficii reale cetățenilor sau sistemului energetic din România.

Camera Deputaților poate întoarce acest vot în favoarea naturii și a rațiunii.

Articolul precedentPauză în discuțiile dintre Ucraina și Rusia. Ce plan are Zelenski pentru a opri războiul
Articolul următorElon Musk l-a provocat pe Putin. Ce i-a transmis liderului de la Kremlin
Jurnalist full-time / Pesimist part-time